Door de coronacrisis in de bijstand? Dit zijn je opties!

De afgelopen weken is het vaak in het nieuws gekomen, steeds meer mensen moeten leven van de bijstand. Vooral jongeren zijn de afgelopen tijd in de bijstand terechtgekomen. Dit komt doordat de plekken waar jongeren werken lang dicht moesten (denk aan de horeca) en daarna maar gedeeltelijk open mochten. Bijbaantjes zijn er dan ook bijna niet te vinden voor jongeren en studenten. Toch is het niet nodig om helemaal in de bijstand terecht te komen. Er zijn namelijk nog opties om mee aan de slag te gaan en zo te voorkomen dat je in de bijstand komt.

Geld verdienen tijdens de coronacrisis

Ook nu er bijna geen werk te vinden is zijn er toch wat opties om extra bij te verdienen. Probeer te voorkomen dat je moet gaan zwartwerken, want zwartwerken loont nooit. Hieronder vind je een aantal opties om legaal wat bij te verdienen nu het even tegen zit.

  • De meest makkelijke manier om wat bij te verdienen is door jezelf aan te melden bij verschillende spaarprogramma’s. Zij sturen je elke dag een aantal e-mailberichten met linkjes erin en jij hoeft er vervolgens alleen maar op te klikken. Het is geen vetpot, maar alle beetjes helpen. Daarnaast zijn er binnen de spaarprogramma’s nog een aantal andere manieren om wat geld bij te verdienen.
  • Verkoop je oude studieboeken. Je verwacht het misschien niet maar in veel gevallen zijn je oude studieboeken geld waard. Doe daarom snel de waardecheck en kom erachter hoeveel je oude studieboeken nog waard zijn.
  • Naast het klikken op linkjes in e-mailberichten kan je er ook voor kiezen om online enquêtes te gaan invullen. Met het invullen van online enquêtes verdien je een stuk beter, soms wel meer dan 10 euro per vragenlijst. Meld je aan als panellid en ga vandaag nog aan de slag.

Naast deze opties kan je er natuurlijk ook voor kiezen om jezelf aan te melden bij een uitzendbureau. Het uitzendbureau helpt je vervolgens om een bijbaantje te vinden. Ook helpt het aanmaken van een account bij vacaturesites om sneller weer een bijbaan te vinden. Heb je zelf een goede tip voor het bijverdienen tijdens de coronacrisis? Laat het ons dan weten en als hij goed is voegen wij hem aan ons lijstje toe.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!