Toeslagen stopzetten

Een verandering in je leven of verdien je meer dan de bijverdiengrens naast toeslagen die je ontvangt, waaronder zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag, kindgebonden budget en studiefinanciering? Dan is het verstandig om je toeslagen stop te zetten. Doe je dit niet dan moet je de teveel ontvangen toeslagen op een later moment terugbetalen, inclusief rente.

Stopzetten hoeft niet bij alle veranderingen in je leven. Wel is het verstandig om na een bepaalde verandering in je leven je toeslagen opnieuw te berekenen en te zien waar je nog wel en/of geen recht meer op hebt. Hieronder staat een lijstje met veranderingen in je leven die belangrijk zijn om door te geven aan de belastingdienst en invloed kunnen hebben op de hoogte van je toeslagen.

  • Bij een nieuwe (bij)baan
  • Promotie maken en/of meer verdienen
  • Verhuizen
  • Het krijgen van een kind

Toeslagen stopzetten is niet heel ingewikkeld. Wat je moet doen is inloggen op “Mijn toeslagen” via toeslagen.nl. Vervolgens geef je jouw wijziging(en) door onder het middelste kopje “Wijziging doorgeven”. Er wordt dan gelijk berekend waar je (eventueel) nog wel recht op hebt. Voor het stopzetten van je studiefinanciering en studentenreisproduct log je in op “Mijn DUO” via duo.nl en geef op dezelfde manier je wijzigingen bij DUO door.

TIP: Toeslagen stopzetten moet gebeuren voor de maand dat je boven de bijverdiengrens uitkomt, doe je dit niet op tijd dan moet je het teveel ontvangen geld terugbetalen.

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!