Reisverzekering

Heb je vakantieplannen? Dan moet je niet vergeten je goed te verzekeren. Dit doe je met een reisverzekering. In de meeste gevallen val je nu je 18 jaar bent niet meer onder de verzekering van je ouders. Het is dan ook hoog tijd om je eigen reisverzekering te regelen.

Reisverzekering
OhraBekijken
FBTOBekijken
AegonBekijken

Dit doe je niet alleen wanneer je plannen hebt voor een verre reis, maar ook als je met vrienden een weekendje weg gaat. Ga je een paar keer per jaar op vakantie (lang of kort) kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is ook mogelijk. Het nadeel hiervan is dat je hem kunt vergeten, waardoor je onverzekerd op reis gaat. Waar je op voor kiest. Zorg ervoor dat je goed verzekerd op reis gaat met een reisverzekering!

Waarom deze verzekering?

Met een reisverzekering dek je eventuele schade tijdens je vakantie in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan je iPad die kapot valt of je smartphone die gestolen wordt. Dit zijn dingen die je vakantiepret flink kunnen bederven, zeker wanneer je uit eigen zak de schade moet vergoeden. Met een reisverzekering verzeker je jezelf tegen dit soort schade en nog veel meer.

Welke schade dekt een reisverzekering?

Ik ga op reis en ik neem mee? Vast een hele hoop dure spullen. Daarom doe je er goed aan om deze verzekering af te sluiten. Maar wat voor soort schades dekt een reisverzekering eigenlijk? Dit zijn de meest voorkomende schades die een reisverzekering dekt:

  • Spullen die je meeneemt zijn verzekerd tegen verlies, diefstal of schade.
  • Ongevallen en geneeskundige kosten zijn ook meeverzekerd.

Toch is niet alles verzekerd. Mocht je reis (om wat voor reden dan ook) niet door kunnen gaan en je moet annuleren, dan heb je hiervoor een annuleringsverzekering nodig. Dit is een los onderdeel en hier kan je voor kiezen wanneer je een reisverzekering afsluit. Dure sportuitrusting moet je in de meeste gevallen ook los extra verzekeren.

Reisverzekering via je ouders

Wanneer je nog thuis woont is de kans groot dat je ouders al een (doorlopende) reisverzekering hebben. In de meeste gevallen val je hier als thuiswonende student onder. Je hoeft dan geen eigen verzekering af te sluiten, ook niet wanneer je zonder je ouders op vakantie gaat. Belangrijk is dat je dit vooraf checkt bij je ouders. De kans bestaat dat nu je 18 jaar bent geworden je misschien niet meer onder de reisverzekering van je ouders valt. Dit verschilt per verzekeraar. Val je niet meer onder de reisverzekering van je ouders? Dan moet je een eigen reisverzekering regelen.

Reisverzekering
OhraBekijken
FBTOBekijken
AegonBekijken

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar goed verzekerd. Dit is de beste keuze wanneer je meer dan twee keer per jaar op vakantie gaat, hier vallen weekendjes weg en overnachten op een festival ook onder. Het voordeel is dat je niet steeds opnieuw deze verzekering moet afsluiten. Daarnaast kan je hem ook niet vergeten. Ga je minder dan twee keer per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering de beste optie. Je bent dan onderaan de streep minder geld kwijt.

Eigen risico

Net als je zorgverzekering heeft deze verzekering in de meeste gevallen een eigen risico. Dit is iets waarmee je rekening moet houden wanneer je een schadeclaim wilt gaan indienen. Is het eigen risico van je verzekering 100 euro en wil je een zonnebril declareren van 50 euro, dan is dit niet de moeite waard. Niet alle verzekeraars hebben een eigen risico. De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar.

Schade melden

Wil je schade melden bij je verzekeraar? Dan doe je dit in de meeste gevallen digitaal. Het is belangrijk dat je bewijs levert van je schade. Zo doe je dat:

  • Spullen gestolen? Doe aangifte, ook in het buitenland.
  • Spullen kwijt? Misschien heb je nog foto’s van de spullen die je mee hebt genomen.
  • Maak zoveel mogelijk foto’s en video’s van de situatie.

Extra tip: Maak op je vakantieadres foto’s van de spullen die je mee hebt genomen en mail dit fotobewijs naar je eigen e-mailadres. Gewoon voor het geval dat.

Reisverzekering
OhraBekijken
FBTOBekijken
AegonBekijken
Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!