Sparen

Je bent nog jong en alles wat je wilt kost geld. Uitgaan, shoppen of de nieuwste spelcomputer zijn peperduur en als net volwassene kan je het niet altijd betalen. Daarom is werk zoeken verstandig, zodat je kunt sparen voor de dingen die je graag wilt.

Hoogste actuele spaarrente

SparenRente
Bigbank2,70%Bekijken
Bunq2,46% Bekijken

Goed om te weten: Het openen van een spaarrekening kost je niks en verplicht je tot niks, je geld is altijd vrij opneembaar en er is geen minimum inleg nodig. Zo blijft jouw geld 100% in eigen beheer. Lees altijd alle voorwaarden goed door!

Begin vandaag nog met sparen!

Het is erg belangrijk om vanaf het moment dat 18 jaar wordt je financiën 100% op orde te hebben. Dit doe je door alles wat erin komt en eruit gaat bij te houden. Bijvoorbeeld met een kasboek, dit is een boekje of schrift waarin je al je inkomsten en uitgaven opschrijft zodat je een mooi overzicht krijgt. Heb je een bijbaan dan heb je waarschijnlijk al een betaalrekening. Hierop kan je jouw salaris laten storten maar ook je vaste lasten mee betalen.

Naast het ontvangen van je salaris en het weer uitgeven hiervan is het belangrijk om te gaan sparen. Maar niet alleen om de dure dingen te gaan kopen die je graag wilt. Het is verstandig om te sparen voor later en nou klinkt dat heel zwaar, dat is niet zo! Als je 18 jaar bent geworden ben je volwassen en ben je verantwoordelijk voor alles wat je doet en je overkomt. Als bijvoorbeeld de belastingdienst ineens op de deur klopt met de mededeling dat je over het vorige jaar te weinig belasting hebt betaald moet je dit alsnog betalen. Dit noem je niet voorziene uitgaven (uitgaven die je niet gepland had maar wel moet betalen).

Hoeveel per maand sparen?

Het slimste wat je kunt doen is om ongeveer 25% van je maandelijkse inkomen (salaris etc.) op een spaarrekening te zetten. Verdien je € 250,- dan is dat dus € 62,50 wat je zou moeten gaan sparen. Je kunt er ook voor kiezen om thuis in een spaarpot wat geld apart te zetten, alleen is de kans wel groter dat je het toch gaat gebruiken. Het openen van een online spaarrekening is veelal de beste en makkelijkste optie, daarnaast is het ook betrouwbaar. Het openen van een spaarrekening is gratis en je zit in principe nergens aan vast.

Om het je allemaal nog makkelijker te maken vind je hieronder de meest gekozen Nederlandse spaarrekeningen. Bij elke bank (spaarrekening) vind je de actuele spaarrente die je kunt krijgen. Vergeet niet om bij het openen van een spaarrekening je ID-kaart bij de hand houdt voor je persoonlijke gegevens en een tegenrekening (betaalrekening). Je tegenrekening is het enige rekeningnummer waar vanaf je geld kunt storten en opnemen van je spaarrekening.

Spaarrekening openen
SparenRente
Bigbank2,70%Bekijken
Bunq2,46% Bekijken

Goed om te weten: Het openen van een spaarrekening kost je niks en verplicht je tot niks, je geld is altijd vrij opneembaar en er is geen minimum inleg nodig. Zo blijft jouw geld 100% in eigen beheer.

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!