Sparen

Je bent nog jong en alles wat je wilt kost geld. Uitgaan, shoppen of de nieuwste spelcomputer zijn peperduur en als net volwassene kan je het niet altijd betalen. Daarom is het verstandig om een bijbaan te nemen, zodat je kunt sparen voor de dingen die je graag wilt!

Check de hoogste actuele spaarrente en begin met sparen!
SparenRente
Binq2,01% Bekijken
Bigbank1,75%Bekijken
Knab0,50% Bekijken

Let op! Het openen van een spaarrekening kost je niks en verplicht je tot niks, je geld is altijd vrij opneembaar en er is geen minimum inleg nodig. Zo blijft jouw geld 100% in eigen beheer.

Het is erg belangrijk om vanaf het moment dat 18 jaar oud wordt je financiën 100% op orde te hebben. Dit doe je door alles wat erin komt en eruit gaat bij te houden, houd bijvoorbeeld een kasboek bij (dit is een boekje of schrift waarin je al je inkomsten en uitgaven opschrijft zodat je een mooi overzicht krijgt). Heb je een bijbaan dan heb je waarschijnlijk al een betaalrekening, hierop kan je jouw salaris laten storten maar ook je vaste lasten (zoals de kosten van je mobiele telefoon) van betalen.

Naast het innen van je salaris en het weer uitgeven hiervan is het belangrijk om te gaan sparen, niet alleen om de dure dingen te gaan kopen die je graag wilt. Het is verstandig om te sparen voor later en nou klinkt dat heel zwaar, dat is niet zo! Nadat je 18 jaar bent geworden ben je volwassen en ben je verantwoordelijk voor alles wat je doet en je overkomt. Als bijvoorbeeld de belastingdienst ineens op de deur klopt met de mededeling dat je over het vorige jaar te weinig belasting hebt betaald moet je dit alsnog gaan betalen, dit zijn niet voorziene uitgaven (uitgaven die je niet gepland had maar wel moet betalen).

Het slimste wat je kunt doen is om ongeveer 25% van je maandelijkse inkomen (salaris etc.) op een spaarrekening te zetten, verdien je 250 euro dan is dat dus 62,50 euro op je spaarrekening. Je kunt er ook voor kiezen om thuis in een spaarpot wat geld apart te zetten, alleen is de kans wel groter dat je het toch gaat gebruiken. Het openen van een online spaarrekening is veelal de beste en makkelijkste optie, daarnaast is het ook betrouwbaar. Het openen van een spaarrekening is gratis en je zit helemaal nergens aan vast, dus vind je een spaarrekening met een hogere rente dan kan je moeiteloos overstappen. Let er wel op voordat je een spaarrekening opent dat de bank is aangesloten bij een deposito garantiestelsel, dit zorgt ervoor dat je geld altijd veilig is mocht een bank failliet gaan.

Om het je allemaal nog makkelijker te maken dan het al is hebben wij voor jou alvast de meest betrouwbare en veiligste banken met een redelijke rente op een rijtje gezet. Bij elke bank (spaarrekening) geven we een korte beschrijving van de voordelen van het openen van een spaarrekening. Let er wel op dat bij het openen van een spaarrekening je jouw ID-kaart bij de hand houdt voor je persoonlijke gegevens en een tegenrekening (dit is het enige rekeningnummer waar vanaf je geld kunt storten en opnemen van je spaarrekening, extra veilig dus!).

Check de hoogste actuele spaarrente en begin met sparen!
SparenRente
Binq2,01% Bekijken
Bigbank1,75%Bekijken
Knab0,50% Bekijken

Let op! Het openen van een spaarrekening kost je niks en verplicht je tot niks, je geld is altijd vrij opneembaar en er is geen minimum inleg nodig. Zo blijft jouw geld 100% in eigen beheer.

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!