Betaaldata zorgtoeslag

Iedere maand weer kijken er duizenden Nederlanders naar uit, het uitbetalen van de zorgtoeslag. Vaak is het dan ook al uitgegeven voordat het daadwerkelijk binnen is. Om je het lange wachten en eindeloos kijken op je betaalrekening te besparen hebben wij de betaaldata van de zorgtoeslag op een rijtje gezet. Dus pak je agenda erbij en noteer de volgende data! Let er wel op dat het per bank kan verschillen wanneer het bedrag daadwerkelijk op je rekening staat.

Betaaldata zorgtoeslag 2023
 • 20 januari
 • 20 februari
 • 20 maart
 • 20 april
 • 22 mei
 • 20 juni
 • 20 juli
 • 21 augustus
 • 20 september
 • 20 oktober
 • 20 november
 • 20 december

Heb ik recht op zorgtoeslag?

Of je recht hebt op zorgtoeslag kan je terugvinden in de voorwaarden. Je moet minimaal 18 jaar zijn en mag te veel verdienen. In de meeste gevallen hebben jongeren gewoon recht op zorgtoeslag, aanvragen dus!

Waar kan ik zorgtoeslag aanvragen?

Wanneer je recht hebt op zorgtoeslag kan je dit aanvragen bij de Belastingdienst. Het aanvragen van zorgtoeslag is gratis. Er zijn verschillende websites die je tegen een vergoeding helpen bij het aanvragen van zorgtoeslag. Via de website van de Belastingdienst toeslagen.nl is het aanvragen gratis en net zo makkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een DigiD en 10 minuten tijd om je aanvraag te doen.

Heb je zorgtoeslag aangevraagd? Dan is het belangrijk dat je wijzigingen in je leven op tijd doorgeeft. Ga je verhuizen, samenwonen of meer verdienen dan kan dit invloed hebben op je toeslagen. Voorkom schulden en zet je zorgtoeslag op tijd stop.

Wie betaald de zorgtoeslag uit?

De Belastingdienst zorgt niet alleen voor het verwerken van je aanvraag, maar betaald ook elke maand de toeslagen uit. Op welke data zorgtoeslag wordt uitbetaald vind je in het overzicht bovenaan deze pagina. Heb je vragen over je toeslagen? Neem dan altijd contact op met de Belastingdienst. De Belastingdienst beslist ook over de betaaldata zorgtoeslag.

Zorgtoeslag niet gestort op rekening?

Heb je geen zorgtoeslag ontvangen? Wacht minimaal 48 uur tot na de geplande betaaldata. Het kan nog wel eens gebeuren dat je bank vertraging heeft met het verwerken van de uitbetaling. Hierna nog steeds geen zorgtoeslag ontvangen? Log dan in op toeslagen.nl de website van de Belastingdienst. Door in te loggen kan je zien of er iets mis is met de uitbetaling van je toeslag.

Klopt alles in Mijn Toeslagen en heb je geen zorgtoeslag ontvangen? Bel dan met de BelastingTelefoon via 0800-0543 (gratis).

Zorgverzekering verplicht voor aanvragen zorgtoeslag

Wie 18 jaar is geworden moet een zorgverzekering hebben geregeld. Vanaf 18 jaar ben je namelijk premieplichtig, dit betekent dat er voor een zorgverzekering betaald moet worden. Een zorgverzekering aanvragen doe je 3 maanden voor je 18e verjaardag of tot 1 maand nadat je 18 bent geworden. Wanneer je niks regelt krijg je automatisch dezelfde zorgverzekering als je ouders. Dat is zonde van je geld, want de zorgverzekering van je ouders is vaak erg duur. Mocht je helemaal geen zorgverzekering hebben dan krijg je een waarschuwingsbrief van het CAK. Doe je hier niks mee dan kan je een boete krijgen.

Het hebben van een Nederlandse zorgverzekering is één van de voorwaarden voor zorgtoeslag. Regel eerst je zorgverzekering en vraag dan pas zorgtoeslag aan als je 18 bent geworden.

Wil je weten wanneer je kunt wisselen van zorgverzekering? Meld je dan nu aan voor Zorg Alarm! 

 

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!