Zorgtoeslag aanvragen

Zoals je waarschijnlijk al weet is een zorgverzekering verplicht in Nederland. Een zorgverzekering is erg duur, zeker voor studenten en jongeren met een laag inkomen. Daar heeft de overheid iets op bedacht, namelijk de zorgtoeslag. De zorgtoeslag is een tegemoetkoming van de overheid voor de hoge kosten van een zorgverzekering. Vanaf het moment dat je 18 jaar oud bent heb je recht op zorgtoeslag. Zorgtoeslag ontvang je de eerste maand na de maand dat je 18 jaar oud geworden bent.

Het bedrag aan zorgtoeslag waar je recht op hebt verschilt, dit hangt namelijk af van je inkomen. Verdien je niet teveel per jaar dan heb je recht op € 111,- aan zorgtoeslag in 2022. € 111,- is het maximale bedrag dat je kunt ontvangen aan zorgtoeslag, hoe hoger je inkomen hoe lager het bedrag aan zorgtoeslag.

Zorgtoeslag aanvragen 

Zorgtoeslag ontvang je niet vanzelf, je moet dit aanvragen. Het aanvragen van zorgtoeslag is gelukkig niet zo heel ingewikkeld. Het enige dat je nodig hebt is je DigiD. Met je DigiD-gegevens ga je naar toeslagen.nl van de Belastingdienst. Hier maak je vervolgens een “Mijn toeslagen” aan. Binnen “Mijn toeslagen” vind je al je toeslagen terug in een overzicht, zo ook straks je zorgtoeslag.

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgverzekering regelen

Als je 18 bent moet je een zorgverzekering hebben afgesloten, dit is verplicht. Ben je niet verzekerd dan kan je een boete opgelegd worden. Speciaal voor jongeren hebben zorgverzekeraars speciale pakketten samengesteld, deze zijn goedkoper en bevatten enkel dingen die voor jongeren belangrijk zijn. Voordat je op zoek gaat naar een geschikte zorgverzekeraar zijn een aantal dingen handig om te weten. Je bent verplicht om jezelf te verzekeren, maar niet om jezelf duur te verzekeren. Ga voor meer informatie naar onze pagina over zorgverzekeringen.

×

Stel je vraag via WhatsApp

× Hulp nodig?