Uitvaartverzekering

Je zult het vast niet geloven, maar dood gaan is best een dure grap. In Nederland kost een uitvaart gemiddeld € 8.500,- en dat is een hoop geld. Heb je dit geld niet op je spaarrekening staan dan is het afsluiten van een uitvaartverzekering zeker het overwegen waard. Daarnaast zorg je er met een uitvaartverzekering voor dat je nabestaanden niet met de hoge kosten en de zorgen rondom jouw uitvaart achterblijven. Voor wie de volwassen leeftijd heeft bereikt hoort het regelen van verzekeringen er nou eenmaal bij, zo ook het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Wat kost een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaartverzekering liggen rond de € 6,50 per maand. Hiermee heb je de basis voor je uitvaart verzekerd. De meeste jongeren en studenten verzekeren zich voor een bedrag van gemiddeld zo’n € 8.500,-. Hiermee zit je voor nu sowieso goed. Hieronder vind je een overzicht van de meest gekozen uitvaartverzekeringen.

Uitvaartverzekering 
MonutaBekijken
DelaBekijken
Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Juist nu je nog jong bent en waarschijnlijk geen goed gevulde spaarrekening hebt is het aan te raden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaart kost tussen de € 6.500,- en € 10.000 euro in Nederland. Met een premie van gemiddeld € 6,50 per maand zorg je ervoor dat je nabestaanden niet blijven zitten met deze hoge kosten. Daarnaast neem je ze een hoop zorgen uit handen en ook al lijkt het een ver van je bed show, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Wist je dat tot het moment dat je 18 jaar bent geworden je gratis was meeverzekerd via je ouders? Nu je de volwassen leeftijd hebt bereikt is je uitvaart niet meer via je ouders verzekerd. Je valt net als bij de zorgverzekering niet meer onder de polis van je ouders. Nog een reden om je eigen uitvaartverzekering te regelen.

Sparen voor je uitvaart

Naast het afsluiten van een uitvaartverzekering kan je er ook voor kiezen om te gaan sparen voor je uitvaart. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een spaarrekening, stabiel inkomen en ijzeren discipline. Stort iedere maand een vast bedrag op een aparte spaarrekening en zorg ervoor dat je hier vanaf blijft. Het zou zonde zijn als je goed gespaard hebt voor je uitvaart je dit op een later moment toch gaat uitgeven aan iets anders. Denk je het niet in je te hebben om te sparen voor je uitvaart of heb je er simpelweg de middelen niet voor? Kies er dan voor om je uitvaart te verzekeren met een uitvaartverzekering. De premie is gemiddeld zo’n € 6,50 per maand en dat is voor de meeste jongeren en studenten goed te betalen.

SparenRente 
Bigbank0,65%Bekijken
Binq0,27% Bekijken
Knab0,00% Bekijken
Een uitvaartverzekering afsluiten, juist nu je nog jong bent!

Het is verstandig om juist nu je nog jong bent een uitvaartverzekering af te sluiten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat doordat je nog jong bent je minder premie gaat betalen. De premie die je maandelijks moet betalen is voor iemand jonger dan 30 jaar lager dan wanneer je de 30 bent gepasseerd. Dit komt doordat je nog jong bent en hierdoor een kleiner risico vormt voor de verzekeraars. Pak dit voordeel en regel je uitvaartverzekering.

×

Stel je vraag via WhatsApp

× Hulp nodig?