Op zoek naar werk

Een baan vinden doe je tegenwoordig niet zomaar. De arbeidsmarkt wordt steeds drukker en door de slechte economie liggen er weinig banen voor het oprapen. Daarom is het belangrijk om jezelf goed in de markt te zetten, zodat je opvalt tussen al die andere sollicitanten. Om je een idee te geven waar je eventueel je droombaan kunt gaan vinden en waar je op moet letten hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  • Meld jezelf aan bij zoveel mogelijk vacaturewebsites. Het aanmelden en uploaden van je CV kost je niks en zo weet je toekomstige werkgever dat je beschikbaar bent. Heb je nog geen CV of hulp nodig bij het maken van je CV? Dan helpen wij je graag met het maken van je CV, check hier onze CV hulp.
  • Laat via Twitter en Facebook weten aan al je vrienden en familie dat je op zoek bent naar werk. Want misschien weten je vrienden of familie nog wel een bedrijf waar ze op zoek zijn naar personeel. Handig dus!
  • Lees alle (regionale)kranten en zoek naar de advertentiepagina met vacatures, misschien zit er iets voor je bij.
  • Stap alle winkels en/of supermarkten binnen bij jou in de buurt en vraag naar openstaande vacatures. In de meeste gevallen krijg je meteen een sollicitatieformulier mee. Lever deze dan wel vervolgens weer zo snel mogelijk in.
  • De beste tip die we je kunnen meegeven is “Geef nooit op!”. Het zijn dan nu wel moeilijke tijden maar werk is altijd en overal te vinden. Er worden namelijk jaarlijks nog altijd 700.000 vacatures ingevuld. Dat zijn er bijna 2.000 per dag!
Vacaturesites
YobbersVacatures bekijken
Studenten verdienen bij als panellid en met spaarprogramma’s

Onder jongeren en studenten wordt het steeds populairder, het bijverdienen als panellid en met spaarprogramma’s.

Het zit zo: Belangrijke bedrijven als Apple, Samsung, KPN, Coca-Cola en Nike besteden jaarlijks veel geld aan het ontwikkelen van producten. De mening van consumenten is daarbij voor de bedrijven van groot belang, eigenlijk zelfs onmisbaar. Vandaar dat bedrijven consumenten betalen voor het  invullen van enquêtes. Bedrijven vragen om je mening over bijvoorbeeld televisieprogramma’s, hun nieuwe producten, websites, opleiding, frisdranken etc.

Om in aanmerking te komen voor het invullen van enquêtes moet je jezelf eerst aanmelden bij een consumentenpanel. Zij regelen de communicatie tussen de bedrijven en jou als consument/panellid en zorgen ervoor dat je enquêtes kunt gaan invullen. Het leuke aan het invullen van enquêtes en het geven van je mening is dat het iets oplevert. Hieronder hebben we een overzicht voor je gemaakt van betrouwbare consumentenpanels die soms wel tot €10,- betalen per ingevulde enquête. De gemiddelde vergoeding per enquête ligt echter wel wat lager. Het inschrijven is geheel gratis en verplicht je tot helemaal niks

Enquêtebureaus Meld je aan
GFK Panel> Word panellid
OpinieLand> Word panellid
PanelClix> Word panellid
Spaarprogramma'sAanmeldbonusMeld je aan
EuroClix€ 1,95> Gratis aanmelden
DoublePoints€ 1,00> Gratis aanmelden
ZinnGeldCadeaubon> Gratis aanmelden
GekkenGoud€ 1,00> Gratis aanmelden
Zwart of wit 

Het verschil tussen zwart en wit werken is dat zwart werken illegaal is en wit werken legaal. Het zit zo: zwart werken is illegaal, want als je zwart werkt betaal je namelijk geen belasting. Daarnaast ontvang je jouw loon handje contantje en heb je geen recht op vakantiegeld of andere zekerheden, zoals bijvoorbeeld het doorbetaald krijgen als je ziek bent. Je hebt geen contract en dus niks om op terug te vallen als je conflicten krijgt met je werkgever of collega’s. Heb je wel een contract en ontvang je iedere maand netjes een loonstrookje, dan werk je wit. Wit werken is legaal en zo hoort het ook.

Werk je wit dan heb je recht op meer, zoals vakantiegeld en doorbetaald krijgen als je ziek bent. Veel jongeren denken dat er aan zwart werken meer voordelen zitten, omdat ze dan bijvoorbeeld geen belasting hoeven te betalen. Maar wist je dat je teveel betaalde belasting ieder jaar kunt terugvragen? Er is dus geen enkele reden om zwart te gaan werken, wit werken is het helemaal!

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!