Autoverzekering

Als je in het bezit bent van een auto dan ben je verplicht om je hiervoor WA te verzekeren. Dit omdat niemand de hoge kosten van een ongeval kan dekken, een verzekeraar wel. Naast een WA-verzekering kun je er ook voor kiezen om je WA beperkt-casco of WA-casco te verzekeren. Het volgende heb je dan verzekerd:

Vergelijk zelf alle autoverzekeringen via:

VergelijkersPremie berekenen
Independer> Meer informatie
United Consumers> Meer informatie

WA Dit is de basisdekking van een autoverzekering en is verplicht. Met deze WA-verzekering verzeker je schade aan derden die veroorzaakt worden door jou als eigenaar/bestuurder. Als je kiest voor deze dekking dan is jouw auto niet verzekerd tegen diefstal, brand- en stormschade. Ben je in het bezit van een oude auto (8 jaar of ouder) dan is deze dekking aan te raden. Bij een WA-verzekering betaal je namelijk minder premie per maand.

WA + beperkt casco Het meest belangrijke aan de dekking die hoort bij een WA + beperkt casco is dat je auto is verzekerd bij diefstal, brand- en stormschade. Dit bovenop de standaard WA verzekering. Een WA + beperkt casco wordt aangeraden bij een auto die tussen de 4 en 8 jaar oud is. Let er wel op dat bij een WA + beperkt casco je auto niet is verzekerd tegen schade die je zelf veroorzaakt, wil je dit wel dan kun je beter kiezen voor een WA + casco.

WA + casco (ook wel All Risk genoemd) Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor alles wat hoort bij een WA + beperkt casco. Hiernaast ben je met deze dekking ook verzekerd bij eventuele schade door jezelf. Denk hierbij aan botsingen, omslaan, slippen en van de weg raken. De schade die hierbij ontstaat is gedekt met een WA + casco dekking. De kosten van een WA + casco verzekering zijn vaak erg hoog en dus alleen aan te raden bij een auto van 4 jaar of jonger. De WA + casco is namelijk de meest uitgebreide dekking.

Nu je weet dat je tussen drie dekkingsmogelijkheden kunt kiezen is het ook handig om te weten dat er bij een voertuigenverzekering (zoals een autoverzekering en bromfietsverzekering) schadevrije jaren bestaan. Schadevrije jaren zijn jaren waarin je verzekerd bent geweest zonder dat je schade hebt moeten verhalen bij je verzekeraar. Deze schadevrije jaren mag je opgeven bij het afsluiten van een voertuigenverzekering en leveren korting op.

Heb je een autoverzekering afgesloten dan krijg je van je verzekeraar een premie overzicht en een groene kaart. Op deze groene kaart staat dat jouw voertuig verzekerd is. Het is verplicht om deze groene kaart bij je te hebben als je in je auto rijdt. Naast een premieoverzicht en een groene kaart ontvang je ook een Europees schadeformulier, ook deze moet je in jouw auto hebben liggen.

Na het lezen van alles hierboven ben je helemaal klaar voor het afsluiten van een autoverzekering. Om je een hoop gezoek naar de goedkoopste verzekering te besparen raden wij aan om de premies van bijna alle verzekeraars gratis en onafhankelijk te vergelijken bij de Verzekeringssite.nl zodat je zeker weet dat je nooit teveel betaalt!

Vergelijk zelf alle autoverzekeringen via:

VergelijkersPremie berekenen
Independer> Meer informatie
United Consumers> Meer informatie
Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!