Scooter- en Bromfietsverzekering

Als je in het bezit bent van een scooter of bromfiets dan ben je verplicht om je hiervoor WA te verzekeren. Dit omdat niemand de hoge kosten van een ongeval kan dekken, een verzekeraar wel. Naast een WA-verzekering kun je er ook voor kiezen om je WA beperkt-casco of WA-casco te verzekeren. Het volgende heb je dan verzekerd:

Scooter- en Bromfietsverzekeringen, vergelijk ze zelf
VerzekeraarsPremie berekenen
Centraal Beheer> Meer informatie
Hema> Meer informatie
Inshared> Meer informatie
ANWB> Meer informatie
Univé> Meer informatie

WA Dit is de basisdekking van een scooter- of  bromfietsverzekering en is verplicht. Met deze WA-verzekering verzeker je schade aan derden die veroorzaakt wordt door jou als eigenaar/bestuurder. Als je kiest voor deze dekking dan is jouw scooter/bromfiets niet verzekerd tegen diefstal, brand- en stormschade. Ben je in het bezit van een oude scooter/bromfiets dan is deze dekking aan te raden.

WA + beperkt casco Het meest belangrijke aan de dekking die hoort bij een WA + beperkt casco is dat je scooter/bromfiets is verzekerd bij diefstal, brand- en stormschade. Dit bovenop de standaard WA-verzekering. Wel wordt er bij een WA + beperkt casco verzekering van je verwacht dat je jouw scooter/bromfiets beveiligt met een ART categorie 3 goedgekeurd slot. Vraag bij het kopen van je scooter/bromfiets naar zo’n slot. We raden dan ook aan om na de aankoop van zo’n slot de bon goed te bewaren, zodat je later kunt aantonen dat je in het bezit was van ART categorie 3 slot.

WA + casco (ook wel All Risk genoemd) Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor alles wat hoort bij een WA + beperkt casco. Hiernaast ben je met deze dekking ook verzekerd bij eventuele schade door jezelf. Denk hierbij aan botsingen, omslaan, slippen en van de weg raken. De schade die hierbij ontstaat is gedekt met een WA + casco dekking. Net als bij een WA + beperkt casco moet je bij deze dekking in het bezit zijn van een slot voorzien van ART slot categorie 3. De kosten van een WA + casco verzekering zijn vaak erg hoog en dus alleen aan te raden bij een scooter/bromfiets die veel geld waard is en/of nieuw.

Nu je weet dat je tussen drie dekkingsmogelijkheden kunt kiezen is het ook handig om te weten dat er bij een voertuigenverzekering (zoals een autoverzekering en bromfietsverzekering) schadevrije jaren bestaan. Schadevrije jaren zijn jaren waarin je verzekerd bent geweest zonder dat je schade hebt moeten verhalen bij je verzekeraar. Deze schadevrije jaren mag je opgeven bij het afsluiten van een voertuigenverzekering en leveren korting op.

Heb je een scooter- en/of bromfietsverzekering afgesloten dan krijg je van je verzekeraar een premie-overzicht en een groene kaart. Op deze groene kaart staat dat jouw voertuig verzekerd is. Het is verplicht om deze groene kaart bij je te hebben als je op je scooter of bromfiets rijdt.

Na het lezen van alles hierboven ben je helemaal klaar voor het afsluiten van een scooter- en/of bromfietsverzekering. Om je een hoop gezoek naar de goedkoopste verzekering te besparen hebben wij er alvast 3 voor je geselecteerd, zodat je zeker weet dat je niet teveel gaat betalen!

Verder heeft ook de ANWB een goede bromfietsverzekering, waarbij je ook 1 jaar gratis aanschafwaarde garantie krijgt.

Scooter- en Bromfietsverzekeringen, vergelijk ze zelf
VerzekeraarsPremie berekenen
Centraal Beheer> Meer informatie
Hema> Meer informatie
Inshared> Meer informatie
ANWB> Meer informatie
Univé> Meer informatie
Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!