Wat is DigiD?

Misschien heb je er al eens over gehoord, gelezen of heb je al een DigiD moeten aanvragen. Met je DigiD laat je online zien wie je bent. Het is dan ook een soort digitaal identificatiebewijs, zoals je paspoort of ID-kaart. Met jouw persoonlijke DigiD-code kan je online je zaken regelen met bijvoorbeeld de overheid, het onderwijs of de zorg. Denk hierbij aan het aanvragen van zorgtoeslag of het inloggen bij je zorgverzekeraar. Met je DigiD weten al deze partijen wie er inlogt en dat is wel zo veilig.

Hoe kan ik inloggen met mijn DigiD?

Er zijn tegenwoordig meerdere manieren om in te loggen met je DigiD-code. Eén van die manieren is door in te loggen met de DigiD app, dit is de meest veiligste manier om in te loggen. De DigiD app kan je downloaden via de appstore op je mobiele telefoon en maakt het inloggen met je DigiD een stuk makkelijker. Daarnaast kan je nog altijd inloggen met je DigiD op de ouderwetse manier, namelijk met je gebruikersnaam en wachtwoord. Wel is het altijd aan te raden om ook de sms-controle te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat niemand anders kan inloggen met jouw persoonlijke DigiD.

Ik heb nog geen DigiD, hoe kan ik een DigiD aanvragen?

Het aanvragen van een persoonlijke DigiD-code is in een aantal eenvoudige stappen zo gedaan. Wel duurt het even voordat je een DigiD-activeringscode thuis krijgt opgestuurd. Na het aanvragen van je DigiD kan je dan ook niet direct aan de slag met je DigiD. Het verwerken van je gegevens en het opsturen van de persoonlijke activeringscode duurt zo’n 5 werkdagen. Vraag je DigiD dan ook ruim van tevoren aan, nog voordat je dingen online moet regelen waarbij een DigiD vereist is. Wil je meer weten over het aanvragen van een DigiD? Je leest er alles over op www.aanvragendigid.nl.

Deel je DigiD gegevens met niemand, ook niet als hier om gevraagd wordt. Log altijd zelf in en houd je wachtwoord geheim!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!