Een uitvaartverzekering zin of onzin?

Veel studenten vragen zich af of het nodig is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een terechte twijfel, omdat er ook nog andere oplossingen zijn. Dat een begrafenis of crematie veel geld kost wist je waarschijnlijk al. Want de uitvaartverzorger, plechtigheid, rouwkaarten en kist moeten nu eenmaal betaald worden. Nu ga je er als student niet vanuit dat je snel komt te overlijden, want dat is iets voor oude mensen. Toch is het verstandig om nu al na te denken over een oplossing voor de hoge kosten. Een uitvaart kost in Nederland al snel € 9.000,- en om hier nou je nabestaanden mee op te zadelen.

Sparen of een uitvaartverzekering?

In Nederland is een uitvaartverzekering de meest gekozen optie om deze kosten op te vangen. Heb je genoeg spaargeld achter de hand of ben je van plan flink te gaan sparen voor deze kosten, dan is een uitvaartverzekering niet altijd nodig. Je nabestaanden kunnen dan namelijk met het spaarpotje dat je achter laat je uitvaart betalen. Het openen van een online spaarrekening kan een begin zijn om te gaan sparen voor je uitvaartkosten. Naast een klein bedrag per maand is ijzeren discipline nodig om het geld op je spaarrekening te laten staan. Het openen van een online spaarrekening bij een van deze aanbieders kost je niets en verplicht je tot niets, dus het is het proberen waard.

SparenRente
Bigbank2,70%Bekijken
Bunq2,46% Bekijken

Lukt het je niet om te sparen voor je uitvaartkosten of denk je dat je de kracht niet hebt om van het geld af te blijven? Dan is een uitvaartverzekering een oplossing. Met een uitvaartverzekering betaal je een klein bedrag per maand, dat uitgroeit tot een kapitaal. Met dit opgespaarde kapitaal en/of afgesproken pakket kunnen je nabestaanden je uitvaart tot in de puntjes verzorgen. Nog voordat je een uitvaartverzekering afsluit is het verstandig om na te denken of je jezelf voor een bedrag wilt verzekeren of kiest voor een kant en klaar pakket. Kies je voor een pakket, dan moeten je nabestaanden het daarmee doen. Wanneer je kiest voor een bedrag, dan zijn de nabestaanden vrij in de besteding hiervan.

Uitvaartverzekering regelen

De meeste studenten kiezen er tegenwoordig voor om een kleine uitvaartverzekering af te sluiten, t.w.v. zo’n € 9.000,-. Gewoon voor het geval dat. Met in de planning voor de rest van de kosten te gaan sparen in de toekomst. Een uitvaartverzekering heb je tegenwoordig al voor gemiddeld € 6,75 per maand en kun je afsluiten bij verschillende partijen. Om je wat op weg te helpen hebben we de meest gekozen uitvaartverzekeraars voor je onder elkaar gezet.

Uitvaartverzekering
MonutaBekijken
DelaBekijken
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!