Solliciteren

Nu je eenmaal werk of een bijbaan hebt gevonden word je in de meeste gevallen eerst uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek is het de bedoeling om jezelf eens goed te verkopen aan je toekomstige werkgever, probeer dit te doen zonder al te veel te overdrijven. Om je op weg te helpen leggen we je hieronder kort uit hoe je een sollicitatiebrief schrijft en hoe je online kunt solliciteert.

VacaturesitesZoek een baan
Yobbers> Solliciteer
Manpower> Solliciteer
Sollicitatiebrief schrijven 

Een sollicitatiebrief schrijven is niet moeilijk en hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wel zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Want je sollicitatiebrief komt misschien wel terecht bij je toekomstige werkgever en laat je eerste indruk achter. In de meeste gevallen is je sollicitatiebrief een begeleidende brief bij je CV. Heb je nog geen CV of hulp nodig bij het maken van je CV? Dan hebben wij hier wat handige CV tips voor je op een rijtje gezet!

Bij het schrijven van je sollicitatiebrief moet je op een aantal dingen letten. Zo moet je het niet te veel over jezelf hebben en overdrijven kan voor je toekomstige werkgever ook een afknapper zijn. Het is de bedoeling dat de volgende dingen sowieso in je CV voorkomen, namelijk:

  • Je persoonsgegevens en een korte intro over jezelf
  • Waar je precies op solliciteert
  • Welke opleidingen je hebt gevolgd
  • Je werkervaring en stages
  • Eventuele cursussen die je gevolgd hebt
  • Andere relevante eigenschappen en vaardigheden die je bezit
  • Je hobby’s, mits ze iets zeggen over wie je bent

Daarnaast is het belangrijk om in je sollicitatiebrief te zetten wie je bent, welke ervaringen je hebt, je ambities en waarom je naar een bepaalde functie binnen het bedrijf solliciteert. Allemaal heel theoretisch deze uitleg, om je beter op weg te helpen vind je hieronder een aantal voorbeelden van sollicitatiebrieven.

Voorbeeld CV verkoopmedewerker – Voorbeeld CV beveiliger – Voorbeeld CV Stageplaats hulpverlener

Online solliciteren

Tegenwoordig zijn er veel manieren om te solliciteren, zo ook online. Online is de makkelijkste manier om jezelf eens goed onder de aandacht te brengen bij een hoop verschillende werkgevers. Dit doe je door een gratis account aan te maken bij meerdere uitzendbureaus. Wij hebben er hieronder een aantal voor je geselecteerd. Het aanmaken van een account en/of het uploaden van de CV is gratis en verplicht je tot niks!

VacaturesitesZoek een baan
Yobbers> Solliciteer
Manpower> Solliciteer
Menu