Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die jij veroorzaakt. Denk hierbij aan het kapot laten vallen van de smartphone van je vriendin of erger nog het veroorzaken van lichamelijk letsel (ongeluk). Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is zeker nu je nog jong en onhandig bent een aanrader. Gelukkig is een aansprakelijkheidsverzekering niet duur!

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

De kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering liggen rond de € 2,50 per maand. Hiermee verzeker je schade die je veroorzaakt aan spullen of personen van binnen en buiten je gezin, tot wel € 1,5 miljoen. Met een aansprakelijkheidsverzekering kan je dus met een gerust gevoel je stuntelige zelf zijn. Hieronder vind je de meeste gekozen aansprakelijkheidsverzekeringen.

AansprakelijkheidsverzekeringPremie berekenen
Inshared> Meer informatie
FBTO> Meer informatie
Aegon> Meer informatie
Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Iets stuk gemaakt van een ander? Dan zit je met een aansprakelijkheidsverzekering goed. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je persoonlijk niet op te draaien voor de schade of het letsel dat je (per ongeluk) hebt veroorzaakt bij een ander. Deze vergoeding kan oplopen tot € 1,5 miljoen en met een premie van gemiddeld € 2,50 per maand is het dus zeker het overwegen waard. Daarnaast verzeker je met een aansprakelijkheidsverzekering niet alleen schade die jij veroorzaakt maar ook schade veroorzaakt door je gezinsleden of huisdieren. Met een aansprakelijkheidsverzekering kan je dus met een gerust hart je rebelse kat buiten laten.

Basisdekking van een aansprakelijkheidsverzekering

Wat precies de dekking is van een aansprakelijkheidsverzekering hangt van de voorwaarden van een verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars ziet de basisdekking van een aansprakelijkheidsverzekering er als volgt uit:

Wel verzekerd

  • Schade die je veroorzaakt aan zaken en personen van binnen en buiten je gezin
  • Schade tijdens stage en vrijwilligerswerk
  • Schade terwijl je de spullen te leen had of tijdens een vriendendienst
  • Letsel aan een ander tijdens sport en spel

Niet verzekerd

  • Schade ontstaan tijdens werk
  • Schade aan spullen die je huurt
  • Schade door motorvoertuigen
  • Schade door drones en modelvliegtuigjes

Daarnaast hebben de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen ook een eigen risico van gemiddeld zo’n € 100,- per schadegeval.

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!