Uitvaartverzekering voor studenten

uitvaartverzekering studenten

Een uitvaartverzekering is misschien niet het eerste waar je aan denkt als student. Want het studentenleven is natuurlijk al duur genoeg. De meeste studenten staan dan ook niet te springen om elke maand premie te betalen voor hun uitvaartverzekering. Toch is het verstandig om als student na te denken over een uitvaartverzekering. Doordat je jong bent is de premie laag en een ongeluk zit in een klein hoekje. Laat je nabestaanden niet zitten met de hoge kosten van jouw uitvaart en regel je uitvaartverzekering vandaag nog!

Korting uitvaartverzekering

Een echte korting zit er als student niet in bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Wel is het zo dat je nu je nog jong bent je een stuk minder premie betaalt per maand. Dit komt doordat de looptijd langer is en de kans op uitkeren kleiner. Uit onderzoek blijkt zelfs dat jongeren voordeliger uit zijn wanneer ze als student een uitvaartverzekering afsluiten. Na je 30ste ga je een stuk meer betalen voor deze verzekering, wacht dus niet te lang. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld als bewijs (berekening gemaakt op 01-02-2023):

Meest gekozen bedrag Premie – 18 jaar Premie – 30 jaar
Monuta € 9.500,- € 7,11 € 9,84
Dela € 9.500,- € 7,08 € 9,34

Pak dit voordeel en regel je uitvaartverzekering vandaag nog! Dit zijn de meest gekozen uitvaartverzekeringen door studenten via onze website.

Uitvaartverzekering
MonutaBekijken
DelaBekijken

Uitvaartverzekering kiezen

Het kiezen van een uitvaartverzekering is makkelijker dan je nu misschien denkt. Uitvaartverzekeraars hebben namelijk handige tools op hun websites staan om je te helpen kiezen. Hier moet je van tevoren over nadenken bij het kiezen van een verzekering voor je uitvaart:

 • Gemiddeld kost een uitvaart 9.500 euro, maar voor welk bedrag wil jij je verzekeren?
 • Hoeveel wil je per maand maximaal gaan betalen?
 • Tot welke leeftijd wil je gaan betalen voor je verzekering?
 • Welk type polis? Elke uitvaartverzekeraar heeft hier een handige tool voor
 • Tegen welke voorwaarden wil je een verzekering?

Waarom een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Dood gaan is namelijk een dure grap en je nabestaanden laten zitten met deze kosten is een no-go. Tweederde van Nederland heeft volgens het Nibud een verzekering voor hun uitvaartkosten. Exacte cijfers over jongeren en studenten die een uitvaartverzekering hebben zijn helaas niet bekend. Wel denken we dat de meerderheid van de studenten een uitvaartverzekering heeft. Deze is dan waarschijnlijk geregeld door hun ouders of toen ze 18 jaar werden.

Met een verzekering voor de kosten van je uitvaart zorg je ervoor dat je nabestaanden niet blijven zitten met een torenhoge rekening. Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld zo’n 9.500 euro en dat is een hele hoop geld. Met een premie van rond de 7 euro per maand dek je deze kosten. Het is dus zinvol om na te denken over het afsluiten ervan. Hieronder vind je de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering.

Voordelen

 • Je nabestaanden draaien niet op voor de kosten van je uitvaart
 • Voor nog geen 7 euro per maand verzeker je duizenden euro’s
 • Kies zelf voor welk bedrag jij je wilt verzekeren

Nadelen

 • Hoe ouder je bent met afsluiten hoe hoger de premie
 • Overstappen is lastig en levert weinig op
 • Ben je ziek of heb je een aandoening? Dan kan het lastig zijn om een verzekering af te sluiten

Benieuwd hoeveel je per maand kwijt bent voor deze verzekering? Bereken het eenvoudig via de website van de uitvaartverzekeraars. Dit zijn de meest gekozen uitvaartverzekeringen via onze website:

Uitvaartverzekering
MonutaBekijken
DelaBekijken

Je kunt ook sparen voor de kosten van je uitvaart. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is ijzersterke discipline om van je gespaarde geld af te blijven. Wat voor veel studenten een hele opgave is tijdens hun studie. Je vindt hier de actuele spaarrentes om te zien of sparen je iets oplevert. Sparen voor je uitvaart brengt risico’s met zich mee. Stel je komt op korte termijn te overlijden, dan is de kans groot dat er nog niet genoeg geld op je spaarrekening staat. Met een uitvaartverzekering ben je direct verzekerd. Het volledige bedrag wordt dan gewoon uitgekeerd en je nabestaanden blijven niet zitten met de kosten van de uitvaart.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!