Dit is waarom de huid wat extra aandacht verdient na het stappen

stappen uitgaan

Feestjes horen erbij als je net 18 bent geworden. En nu het eindelijk meer mag sinds corona, wordt het natuurlijk hoog tijd dat je het nodige gaat inhalen. De kans is dan ook groot dat jouw agenda redelijk volstaat met leuke feesten de komende tijd. Dat wordt genieten! Maar vergeet je ook niet een beetje voor jezelf te zorgen na een goede stapavond? Zeker de huid verdient op dat moment wel wat extra aandacht.

Waarschijnlijk weet je inmiddels wel hoe belangrijk het is om de huid iedere dag minstens tweemaal te reinigen. Bij het opstaan en bij het naar bed gaan. Maar maak jij jouw huid ook schoon na een avondje stappen? Waarschijnlijk niet. De meesten van ons kruipen gewoon zo snel mogelijk hun bed in. Zelfs terwijl hun volledige gezicht nog in de make-up zit. Begrijpelijk, maar wel héél slecht voor de huid. Na een avondje drinken, kort slapen én slapen met make-up, is de kans groot dat je dit de volgende dag al terugziet aan de huid. Pukkels, roodheid en huidirritatie spelen de kop op. Hoog tijd om hier dus verandering in te brengen. Met de volgende tips voorkom jij huidirritatie na een avondje stappen.

Gebruik een vochtinbrengende crème

Na het reinigen van de huid is het allereerst belangrijk dat de huid even wat extra gehydrateerd wordt. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Je gebruikt simpelweg een vochtinbrengende crème. Even smeren en je bent klaar voor de nacht. Maak wel gebruik van een kwalitatief merk zoals bijvoorbeeld CeraVe. Verkeerde verzorgingsproducten met bijvoorbeeld kunstmatige toevoegingen zoals parfum kunnen de huid juist verder uitdrogen en huidirritaties veroorzaken.

Make-up verwijderen

Heb je make-up gedragen tijdens het stappen? Dan is het belangrijk dat je deze eerst verwijderd voor het slapengaan. Doe dit het liefst in twee delen. Verwijder eerst de make-up en gebruik daarna nog een serum om de huid te verzorgen.

Vind je dat dit veel te veel tijd kost als je eigenlijk al lang in je bed had kunnen liggen? Kies dan voor een twee-in-één oplossing. Zo zijn er tegenwoordig make-up removers verkrijgbaar die tegelijkertijd de huid al extra verzorgen voor de nacht. Zo ben je in één keer klaar, bespaar je veel tijd, ziet je huid er de volgende dag beter uit én lig je weer zo snel mogelijk in je bedje.

Voldoende slapen

Dit klinkt misschien een beetje saai en je moet zelf weten wat je met dit advies doet, maar het blijft echt belangrijk om voldoende te slapen. Je kunt nog zoveel crèmes op je gezicht smeren, als je onvoldoende slaapt en er een ongezonde levensstijl (te veel drinken, roken, ongezond eten) op nahoudt, dan zal dit altijd zichtbaar zijn aan de huid. Natuurlijk kan je na een feestje een keer wat minder goed of lang slapen, maar probeer hier geen structureel probleem van te maken en ga de avond ná het feestje vroeg je bed in. Op die manier voorkom je blijvende huidirritaties en een onrustige huid doordat je simpelweg een te groot slaaptekort opbouwt.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!