Jongeren betalen veel minder voor hun uitvaartverzekering

De meeste jongeren wachten met het afsluiten van een uitvaartverzekering en dat is zonde. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jongeren veel voordeliger uit zijn als ze direct op 18-jarige leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten. Het kan over de jaren heen in totaal tot wel duizenden euro’s schelen als je al op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit.

Uitvaartverzekering 
MonutaBekijken
DelaBekijken

Uit het onderzoek komt naar voren dat je vooral goedkoper uit bent als 18-jarige wanneer je kiest voor een premielooptijd van zo’n 10 jaar. Binnen deze 10 jaar betaal je dan je hele uitvaartverzekering af. Wanneer je premielooptijd voorbij is en je dus klaar bent met premie betalen blijf je gewoon de rest van je leven verzekerd. Wacht je te lang dan ben je automatisch ook meer kwijt aan de premie van je uitvaartverzekering. Dit komt doordat jongeren minder risico vormen voor de uitvaartverzekeraars. Je betaalt nu je nog jong bent een veel lagere premie dan wanneer je een uitvaartverzekering afsluit als je 30 jaar of ouder bent.

Is zelf sparen voor een uitvaartverzekering een optie?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf te sparen voor je uitvaart. Dit kan je doen door een aparte spaarrekening te openen en hier iedere maand (automatisch) wat geld op te storen. Toch is het in deze tijd niet heel verstandig. De rentestand is namelijk erg laag en het duurt daardoor lang voordat je het gewenste bedrag bij elkaar hebt gespaard. Uit het eerder genoemde onderzoek komt zelfs naar voren dat wanneer je als 18-jarige een uitvaartverzekering afsluit je ruim 5000 euro bespaart ten opzichte van het zelf sparen voor je uitvaart. Wacht dus niet langer en tel uit je winst!

bron: onderzoek Uitvaartverzekeringwijzer

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!