Activiteiten die je eindelijk kunt ondernemen als je 18 bent

festival 18 jaar

Er komen een hoop verantwoordelijkheden op je af, omdat je ineens zorgkosten moet gaan betalen en zelf verantwoording draagt voor schulden. Maar ook vaak op kamers gaat, of gaat studeren. Je moet veel, maar je mag ook veel meer leuke dingen doen. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen welke activiteiten je gaat ondernemen als je de magische leeftijd van 18 hebt bereikt.

Het verjaardagsfeestje!

Jouw sweet sixteen was vast een groot succes, maar nu moeten jouw verjaardagsfeestjes zichzelf elk jaar overtreffen. Organiseer bijvoorbeeld na jouw 24e verjaardag een casino avond en laat jouw vrienden Blackjack spelen. Dit thema is zeer populair bij jongeren vanaf 24 jaar. Andere thema’s die veel gebruikt worden voor deze verjaardag zijn: proud to be fout, angels and demons of een superhelden feestje. Laat jouw vrienden verkleed komen en zorg voor een fancy uitnodiging in de juiste stijl. Ook aankleding van de locatie en lekkere hapjes mogen aansluiten bij het thema. Welk thema kies jij voor jouw feestjes?

Roadtrip

Heb jij jouw rijbewijs al gehaald voor je 18e verjaardag? Dan weet je hoe leuk het is om overal naartoe te rijden en leuke dingen te ondernemen. Weet je wat nog leuker is? Autorijden zonder begeleider of ouders. En dat mag vanaf je 18e verjaardag. Het eerste wat je zou moeten doen na jouw verjaardag is een echte roadtrip plannen met jouw vrienden. Onderweg maak je de leukste dingen mee en ook op de bestemming zelf zijn genoeg avonturen te beleven. Nog geen rijbewijs? Dan is dit ook een mooie activiteit om op jouw to do list te zetten!

De kroegentocht & festivals

Ook een nieuwe begrip in jouw woordenboek is de kroegentocht. Het is al heel fijn dat je als je 18 bent in de meeste kroegen gewoon gelijk binnenkomt als je jouw Identiteitskaart laat zien aan de beveiliger. Maar organiseer eens een kroegentocht samen met jouw vrienden. Zo leer je gelijk alle nieuwe kroegen kennen in de buurt en je leert ook veel nieuwe mensen kennen. Kies in elke kroeg voor een ander shotje en de avond is gegarandeerd een succes. Let wel altijd op met het gebruik van alcohol. Als je de kroegentocht hebt uitgespeeld is het een echte aanrader om ook de grote festivals te ontdekken. Hier is een langere periode jouw favoriete muziek, veel eten, de lekkerste drankjes en heel veel gezelligheid te vinden.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!