Prinsjesdag 2020, de gevolgen voor studenten

prinsjesdag 2020

Prinsjesdag 2020 zag er dit jaar door alle coronamaatregelen anders uit dan we gewend zijn. De troonrede is door de koning op een andere locatie voorgelezen en de hoedjes waren ingeruild voor mondkapjes. Net als afgelopen jaren delen we ook deze derde dinsdag van september (Prinsjesdag) alle belangrijkste veranderingen die er zijn aangekondigd voor jongeren en studenten met je. Ook het aankomende jaar zal er net als het afgelopen jaar niet heel veel gaan veranderen. Alles wordt een beetje duurder en dat wordt gecompenseerd door toeslagen als huur- en zorgtoeslag die volgend jaar omhoog gaan. Maar wat staat er nog meer in het regeerakkoord voor het aankomende jaar. Wij hebben alle belangrijke plannen voor jongeren en studenten die het kabinet heeft voor je op een rijtje gezet.

Wat er precies in de planning staat na Prinsjesdag voor jongeren en studenten in 2021:
  • Volgend jaar zijn we ruim 5 euro per maand meer kwijt aan onze zorgverzekering. Dit wordt uiteindelijk bepaald door de zorgverzekeraars. Meld je aan voor ons Zorg Alarm! en blijf hiervan op de hoogte.
  • Het eigen risico van je zorgverzekering blijft gelijk, namelijk 385 euro.
  • Omdat de zorgverzekering duurder wordt gaat de maximale zorgtoeslag ook omhoog.
  • De eerste belastingschijf gaat wat omlaag en de arbeidskorting omhoog. Dit betekent dat we in 2021 minder belasting hoeven te betalen over ons brutoloon en netto dus meer overhouden.
  • Het zorgpersoneel krijgt een extra coronabonus van 500 euro, boven op de al eerder beloofde bonus van 1000 euro.
  • De overdrachtsbelasting wordt geschrapt. Dit betekent dat je straks een stuk goedkoper uit bent als starter op de woningmarkt.

Het zijn de plannen voor volgend jaar en zoals we weten is door de coronacrisis niets meer zeker. Het is dan ook afwachten hoe de coronacrisis verder zal verlopen en de plannen zullen zo nodig aangepast moeten worden. Toch is de verwachting dat de plannen die belangrijk zijn voor jongeren en studenten (zoals ze hierboven staan) in grote lijnen zo zullen blijven. Daarnaast zullen er volgend jaar weer Tweede Kamerverkiezingen zijn op 17 maart 2021. Dit betekent dat alle partijen met eigen plannen gaan komen voor de toekomst, wat hiervan overblijft horen we dan weer pas na de verkiezingen als er een regeerakkoord gemaakt moet gaan worden. 2021 wordt dus weer een spannend politiek jaar!

Zo voorkom je dat je teveel gaat betalen voor je zorgverzekering in 2021!

Het kabinet verwacht dat de zorgverzekering in 2021 voor iedereen 5 euro per maand duurder wordt. Uiteindelijk beslissen de zorgverzekeraars hierover en onze ervaring is dat ze er nog wel een schepje boven op zullen doen. Voorkom dat je in 2021 teveel gaat betalen voor je zorgverzekering door je aan te melden voor ons Zorg Alarm! Wij sturen je een berichtje als alle zorgpremies binnen zijn en je zelf je huidige zorgverzekering kunt gaan vergelijken. In de meeste gevallen ben je namelijk bij een andere zorgverzekeraar stukken goedkoper uit!

Meld je hier aan voor ons Zorg Alarm!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!