3 redenen om een spaarrekening te openen!

Je moet sparen voor later, dat is wat vast ook jouw ouders tegen je zeiden vroeger. Toch komt het er voor veel van jullie tegenwoordig niet echt van. Dat is niet zo gek, want sparen kan best een hele opgave zijn. Alleen al omdat het uitgeven van je geld zo leuk is. Lekker uit eten met vrienden of het kopen van kleding staat voor veel jongeren sparen in de weg. Toch is het verstandig om wat geld apart te zetten voor als het financieel even wat minder gaat. Hieronder geven we je 3 redenen waarom je toch echt moet gaan sparen.

Sparen doe je niet voor de rente, maar voor een buffer

De rente staat erg laag en nodigt zeker niet uit om te starten met sparen. Sparen levert op het moment namelijk geen extra geld op. Sparen doe je dus tegenwoordig niet meer voor de rente die het kan opleveren. Je moet gaan sparen om wat extra’s te hebben voor als het wat minder gaat, omdat je bijvoorbeeld je bijbaantje verliest. De kosten van je telefoon- en sportschoolabonnement lopen dan gewoon door en moeten betaald worden. Ook kan het handig zijn om een paar honderd euro apart te hebben staan voor als je smartphone kapot gaat of wanneer je een pak moet kopen als één van je vrienden gaat trouwen.

Bij de bank is je geld veiliger dan thuis

Je had er vast nog niet over nagedacht, maar sparen in een oude sok is eigenlijk helemaal niet zo veilig. Als er brand uitbreekt ben je het kwijt en de kans dat het van je gestolen wordt wanneer je in een studentenhuis woont is aanwezig. Kies er daarom voor om je spaargeld op een spaarrekening te zetten. Hier staat het veiliger dan wanneer het onder je matras ligt.

Een spaarrekening is gratis!

Het openen van een online spaarrekening is gratis en zo gedaan. Onze tip is om een spaarrekening te openen bij een andere bank dan waar je al een betaalrekening hebt. Dit zodat je gespaarde geld niet altijd zichtbaar is wanneer je jouw betaalapp opent op je smartphone. Zo zorg je ervoor dat de verleiding om het uit te geven kleiner is, omdat je het niet steeds terug ziet in je betaalapp. Alleen al daarom doe je er goed aan om een online spaarrekening te openen.

SparenRente
Bigbank2,70%Bekijken
Bunq2,46% Bekijken
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!