Als student zorgtoeslag aanvragen

Als student heb je het waarschijnlijk niet heel breed en daarom ben je vast op zoek naar wat extra geld om je bankrekening aan te vullen. Je kunt er voor kiezen om geld te verdienen met het invullen van enquêtes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je zorgtoeslag aanvragen. De meeste studenten hebben namelijk recht op zorgtoeslag, omdat hun inkomen laag is. Zorgtoeslag is een tegemoetkoming voor de hoge kosten van een zorgverzekering en kan je aanvragen als je voldoet aan de voorwaarden.

Voorwaarden zorgtoeslag als student

Wil je zorgtoeslag aanvragen? Dan moet je voldoen aan de voorwaarden. Doordat studenten het niet zo heel breed hebben komen ze in de meeste gevallen in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen om maandelijks zorgtoeslag te kunnen krijgen:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit
  • Je hebt een Nederlandse zorgverzekering
  • Je hebt niet te veel spaargeld, € 116.613 in 2020
  • Je verdient niet te veel, € 30.481 in 2020

Hoe hoog je vermogen precies mag zijn en hoeveel je mag bijverdienen wordt elk jaar bepaald door de overheid. Zorgtoeslag kan je eenvoudig zelf aanvragen via toeslagen.nl.

Zorgverzekering voor studenten

Ben je binnenkort 18 jaar oud? Dan moet je een eigen zorgverzekering regelen. Tot die tijd was je namelijk gratis meeverzekerd via je ouders. Je kan ervoor kiezen om je zorgverzekering via je ouders door te laten lopen, maar dit is in veel gevallen een stuk duurder. Dit komt doordat je ouders waarschijnlijk verzekerd zijn voor zorg die jij als jong persoon helemaal niet nodig hebt. Daarnaast kan je, nu je nog jong en/of student bent, profiteren van korting op je zorgverzekering.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!