3 redenen voor aanvragen zorgtoeslag

zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag is een tegemoetkoming vanuit de overheid om de hoge kosten van de zorgverzekering te compenseren. Een zorgverzekering is verplicht en het is dan ook niet gek dat de overheid mensen met een laag inkomen voor deze kosten compenseert. Als student is je inkomen laag, hierdoor heb je in de meeste gevallen recht op zorgtoeslag. Zorgtoeslag aanvragen is zo geregeld. Wacht dus niet langer en vraag vandaag nog de zorgtoeslag aan waar je recht op hebt. Hieronder geven we je 3 redenen waarom je zorgtoeslag zou moeten aanvragen.

Zorgtoeslag krijg je niet automatisch

Wanneer je voldoet aan de voorwaarden voor zorgtoeslag betekent dit nog niet dat je zorgtoeslag ontvangt. Zorgtoeslag moet je namelijk eerst zelf aanvragen voordat je de zorgtoeslag krijgt uitbetaald. Dit is best vreemd, omdat de overheid al alles van ons weet. Toch is het dus zo dat je zorgtoeslag moet aanvragen voordat je deze kunt ontvangen. Laat je zorgtoeslag niet langer liggen en regel het aanvragen van je zorgtoeslag vandaag nog.

Zorgtoeslag is meer dan 100 euro per maand

Verdien je in 2020 niet meer dan 21.000 euro per jaar? Dan heb je recht op de maximale zorgtoeslag van 104 euro (in 2020) per maand. Voor veel studenten is dit een hoop geld en zonde als je dit laat liggen. Voor elke euro die je boven die gestelde 21.000 euro aan inkomen per jaar verdient ontvang je minder zorgtoeslag. Dus ook als je boven deze grens verdient kan je recht hebben op zorgtoeslag. Het is dan ook sowieso aan te raden om te berekenen op hoeveel zorgtoeslag je recht hebt.

Vraag zorgtoeslag aan omdat je er recht op hebt!

Blijkt uit het berekenen van je eventuele zorgtoeslag dat je recht hebt op zorgtoeslag, al is het maar 10 euro per maand, vraag dit dan direct aan. Alleen al omdat je er recht op hebt en omdat als student alle beetjes helpen. Het aanvragen van zorgtoeslag kan je zelfstandig doen via de website van de overheid toeslagen.nl.

Verandert er iets in je situatie omdat je bijvoorbeeld meer bent gaan verdienen? Laat dit dan altijd aan de overheid weten, zodat de toeslagen die je ontvangt op tijd kunnen worden stopgezet. Dit voorkomt dat je achteraf je teveel ontvangen toeslagen moet terugbetalen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!