Prinsjesdag 2019, de gevolgen voor studenten

De derde dinsdag van september zit er weer op, oftewel Prinsjesdag is achter de rug. De koning (met baard) heeft de troonrede weer voorgelezen en de gevolgen van het regeerakkoord zijn bekend. Net als de afgelopen jaren delen we ook dit jaar weer de belangrijkste veranderingen voor jongeren en studenten met je. Net als het afgelopen jaar gaat er ook het aankomende jaar niet heel veel veranderen voor jongeren en studenten. Alles wordt wel weer iets duurder, maar hiervoor in de plaats gaan toeslagen als huur- en zorgtoeslag ook volgend jaar omhoog. Maar wat kunnen we nog meer verwachten van het huidige kabinet? Wij zochten het voor je uit en hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet. Zodat ook jij weer helemaal op de hoogte bent van de nieuwe plannen voor 2020!

Wat er precies in de planning staat na Prinsjesdag voor jongeren en studenten in 2020:

  • In 2020 ben je zoals het er volgens het kabinet nu uitziet 3 euro per maand meer kwijt aan je zorgverzekering.
  • Het eigen risico van je zorgverzekering blijft gelijk, namelijk 385 euro.
  • Omdat je zorgverzekering duurder wordt gaat de maximale zorgtoeslag ook omhoog met 67 euro per jaar.
  • De energiebelasting gaat omlaag, goed nieuws voor studenten die op zichzelf wonen.
  • Het kabinet trekt zijn portemonnee voor nieuwe huizen. Vooral voor starters moeten er meer huizen bijkomen.
  • Er komt een jongerenparlement om de stem van jongeren luider te laten klinken in Den Haag. Het jongerenparlement kan straks voorstellen doen aan het kabinet en hun mening geven over plannen van de regering.

Je had vast al gehoord dat de meerderheid van de Tweede Kamer het leenstelsel niet meer steunt en er vanaf wil. Helaas gaat dat onder het huidige kabinet niet gebeuren, hiervoor moeten we wachten op de eerstvolgende verkiezingen op 17 maart 2021. Al met al staan er dus geen ingrijpende veranderingen te wachten voor jongeren en studenten in 2020. Daarnaast is het handig om te weten dat alles wat in de miljoenennota staat slechts plannen zijn van het kabinet. Er kan dus nog het een en ander veranderen aan de plannen zoals ze nu zijn. Mocht er iets veranderen wat voor jongeren en studenten belangrijk is dan laten we het je natuurlijk weten!

Meer kwijt aan je zorgverzekering in 2020? Zo voorkom je dat je teveel betaalt!

De kosten voor je zorgverzekering gaan in 2020 gemiddeld met 3 euro per maand omhoog. Het vergelijken en overstappen naar een andere zorgverzekering voor 2020 kan op dit moment nog niet. Meld je aan voor ons “Zorg Alarm!”, dan sturen wij je een berichtje als  het zover is en je kunt overstappen naar een goedkopere zorgverzekering voor 2020!

Meld je hier aan voor Zorg Alarm!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!