Is een visum voor Nieuw-Zeeland nodig?

Ga je een verre reis maken, ver buiten Europa, bijvoorbeeld naar Nieuw-Zeeland? Dan vergt zo’n verre reis heel wat voorbereiding. Een belangrijk onderdeel van het plannen van je verre reis is het nagaan of je een visum nodig hebt en als je deze nodig hebt hem direct aanvragen. Hoe het aanvragen van een visum werkt en wat daar allemaal bij komt kijken leggen we je in dit artikel uit. Om het allemaal wat overzichtelijker te maken nemen we Nieuw-Zeeland als voorbeeld bij de uitleg voor het aanvragen van een visum.

Heb je een visum nodig voor Nieuw-Zeeland?

Daar kunnen we heel kort over zijn, want sinds 1 oktober 2019 heeft iedere Europeaan die Nieuw-Zeeland wilt bezoeken een visum nodig. Voordat je Nieuw-Zeeland gaat bezoeken heb je dus een visum nodig. Een visum voor Nieuw-Zeeland wordt de NZeTA genoemd. NZeTA staat voor New Zealand Electronic Travel Authority. Zonder geldig NZeTA kom je Nieuw-Zeeland simpelweg niet in. Het maakt hierbij trouwens ook niet uit hoe je naar Nieuw-Zeeland reist, zowel met het vliegtuig of een cruiseschip heb je een visum nodig om de grens over te mogen.

NZeTA (visum) voor Nieuw-Zeeland vraag je eenvoudig online aan.

Een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen kan tegenwoordig simpel en snel online. Waar je vroeger met je paspoort naar de ambassade moest is dit nu niet meer nodig voor het aanvragen van een NZeTA. Het aanvragen van een visum voor Nieuw-Zeeland kan dus online bij de officiële instantie van Nieuw-Zeeland. Dit is voor veel reizigers lastig, omdat de website Engels is en je een creditcard nodig hebt om een visum te kunnen aanvragen. Gelukkig zijn er tegenwoordig Nederlandse visumdiensten als VisumBuitenland.nl die je kunnen helpen aan een visum voor Nieuw-Zeeland. Het voordeel is dat de website Nederlands is en je gemakkelijk met IDEAL kunt betalen. De kosten van een visum voor Nieuw-Zeeland zijn 39,95 euro inclusief de toeristenbelasting. Het visumformulier invullen is zo gedaan en in een paar muisklikken heb je jouw visum voor Nieuw-Zeeland op zak.

Hoe lang is een NZeTA geldig en zijn er verdere eisen voor Nieuw-Zeeland?

Als je een visum (NZeTA) hebt aangevraagd voor Nieuw-Zeeland dan is deze 2 jaar geldig. Binnen de twee jaar mag je Nieuw-Zeeland meerdere keren bezoeken. Naast een geldig visum heeft Nieuw-Zeeland ook de eis dat je paspoort nog minimaal 3 maanden geldig is op het moment dat je het land binnenkomt. Check dit dus altijd nog even goed ruim voordat je vertrekt naar Nieuw-Zeeland.

Mag ik met een NZeTA ook werken in Nieuw-Zeeland?

Met een NZeTA visum mag je niet werken in Nieuw-Zeeland, hiervoor heb je namelijk een Working Holiday Visum nodig. Hiervoor gelden ook wat andere eisen en is een stuk duurder dan een NZeTA. Daarnaast is een zogeheten Working Holiday Visum slechts 12 maanden geldig, een stuk korter dan een standaard visum voor Nieuw-Zeeland dus.

Ben je van plan om Nieuw-Zeeland te gaan bezoeken? Vergeet dan dus niet van tevoren een NZeTA (visum) aan te vragen, anders kom je Nieuw-Zeeland niet in.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!