Oefenen en leren voor je CBR theorie-examen

Om auto te mogen rijden moet je eerst je theorie- en praktijkexamen halen bij het CBR, maar dat wist je waarschijnlijk al. Het kan zelfs zijn dat je al bent begonnen met je eerste rijlessen. Dat is voor de meesten erg spannend, zeker ook omdat het theorie-examen er binnenkort aan zit te komen. Nadat je jouw eerste paar rijlessen hebt gehad is het eindelijk zover en kan je jezelf gaan aanmelden voor het theorie-examen. De ervaring die je al hebt opgedaan achter het stuur gaan je zeker helpen tijdens het afleggen van je examen. Toch is het verstandig om naast het volgen van rijlessen bij een rijschool ook een aantal theorielessen te volgen. Leren voor je theorie-examen kan op verschillende manieren. Hieronder leggen we je uit welke opties er zijn om te leren voor het theorie-examen van je rijbewijs.

Lessen volgen via de rijschool

Naast rijlessen kan je er ook voor kiezen om theorielessen te volgen bij je rijschool. Niet alle rijscholen bieden deze theorielessen aan. Hiervoor moet je zijn bij de grotere rijscholen in Nederland. Zij hebben in veel gevallen wel een locatie waar theorielessen gevolgd kunnen worden. Het nadeel hiervan is dat deze locaties niet altijd in de buurt te vinden zijn. In veel gevallen moet je hiervoor naar de grote steden. Niet echt ideaal dus.

Digitale lessen volgens

Mocht er geen leslocatie bij je in de buurt te vinden zijn of ben je meer van het digitaal leren? Dan kan je tegenwoordig ook digitale lessen volgen voor je theorie-examen. Deze lessen zijn een stuk goedkoper dan lessen op locatie en je kunt er altijd terecht om te oefenen. Naast het leren voor je theorie-examen door lesstof digitaal door te nemen kan je ook proefexamens afleggen. Dit zorgt ervoor dat je een idee krijgt hoe het CBR examen in zijn werk gaat en kom je er gelijk achter hoe het staat met je rijvaardigheidskennis.

Theorie.nl is de site waar je terecht kunt voor het oefenen van je theorie-examen volgens de richtlijnen van het CBR. Ze hebben al ruim 20 jaar ervaring en het grote voordeel is dat je na elk proefexamen een uitgebreide foutanalyse krijgt. Zodat je snel weet waar je nog aan moet werken.

Leren uit het lesboek

Is het digitale leren niks voor jou en zie je het volgen van klassikale lessen niet zitten? Dan kan je er voor kiezen om te gaan leren uit een lesboek. Op het internet zijn een aantal lesboeken te vinden voor het auto theorie-examen. Het nadeel hiervan is wel dat boeken al snel niet meer helemaal up-to-date zijn. Let hier dus altijd goed op bij het aanschaffen van een lesboek.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!