Grote smartphone populair onder studenten

Grote smartphone

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer studenten kiezen voor groot, een grote smartphone wel te verstaan. Vooral onder mannen is het dragen van een groot toestel in hun broekzak geen issue meer. Met een grote smartphone wordt een toestel bedoeld van minimaal 6 inch of groter. Maar waarom kiezen we steeds vaker voor een Plus telefoon? Wij zochten het voor je uit en zetten alle voordelen van een grote smartphone voor je op een rijtje. 

Smartphones gingen van klein naar groot

Smartphones zijn er tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten. Toch gaat het tegenwoordig minder over de functies van een toestel en meer over het scherm. Denk bijvoorbeeld eens aan de hype van vouwtelefoons en ook een plussize model als de Samsung S22 Plus kopen is geen taboe meer. Dit terwijl een groot scherm een paar jaar geleden niet bepaald populair was. Ze werden als lomp gezien en pasten tot ergernis van velen niet eens in je broekzak!

Toch is daar iets in verandert, langzaamaan werden de gemiddelde smartphones steeds iets groter. Dit blijkt ook uit de cijfers die de afgelopen jaren hierover zijn bijgehouden. In 2014 was het gemiddelde schermformaat nog 5 inch, tegenwoordig zijn schermmaten van 6,5 inch heel normaal. Dit komt doordat we onze smartphone anders zijn gaan gebruiken. We verwachten tegenwoordig veel meer van onze telefoon. Urenlang bingewatchen naar je favoriete serie vraagt niet alleen om een groot scherm, maar ook een grotere batterij die langer mee moet kunnen gaan. Naast een grote accu zijn er meer redenen te bedenken waarom de plussize telefoon steeds populairder worden onder studenten.

Voordelen van een grote smartphone

Aan het hebben van een grote smartphone, hiermee bedoelen we een toestel van minimaal 6 inch, zitten veel voordelen. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Meer scherm betekent automatisch meer kijkplezier. TikTok afstruinen of series in bed kijken op je smartphone gaat net even iets lekkerder met een groter scherm. Daarnaast zie je op een groot scherm alles net even iets beter.
  • Een groot scherm is ook ideaal om aantekeningen te maken tijdens colleges of verslagen te schrijven op je stageplek
  • Sommige grote smartphones zoals bijvoorbeeld de Samsung S22 Plus kan je koppelen (met Samsung Dex) aan een beeldscherm en gebruiken als computer. 
  • Een groter toestel betekent ook dat er meer ruimte is voor een grotere accu. Wel zo handig als je de hele dag door wilt zonder te hoeven opladen. Met een grote smartphone kan je in veel gevallen je oplader dan ook thuis laten.
  • In de behuizing van een groot toestel is ook meer ruimte voor de laatste technologie. Denk hierbij aan 5G en de nieuwste wifi antennes

Al met al heeft een groot scherm dus vooral voordelen. Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat een groot toestel soms wat onhandig is als je hem wilt wegstoppen in bijvoorbeeld een te kleine tas of broekzak.

Populairste Plus toestellen

Om je een idee te geven welke toestellen op dit moment populair zijn hebben we een top 3 gemaakt. Deze top 3 hebben we samengesteld door de meest gekozen smartphones met een minimaal schermformaat van 6 inch te filteren. Dit geeft een goed en compleet beeld van de populairste plussize toestellen.

  1. Samsung Galaxy S22 Plus
  2. Apple iPhone 13 Pro
  3. Xiaomi 12

Bron: tele2.nl “meest gekozen” toestellen op 28-03-2022

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!