Beste wifi oplossing voor in je studentenkamer

wifi problemen oplossen

Niets is vervelender dan problemen met je wifiverbinding. Zonder stabiele internetverbinding is videobellen met je studiegenoten een hele opgave en dan hebben we het nog niet eens over het online resource doen voor je schoolopdrachten. Voor veel studenten is een goede internetverbinding dan ook nummer één prioriteit in hun studentenhuis. Een haperende wifi of zelfs helemaal geen verbinding is echt een no-go! Daarom hebben we een aantal tips bij elkaar gezocht die je gaan helpen bij wifiproblemen in je studentenkamer.

Welke wifiproblemen komen een vaakst voor?

Iedereen heeft wel eens last van een trage wifiverbinding of het internet dat steeds wegvalt. Het maakt dan ook niet uit of je een internet en tv abonnement hebt of alleen internet afneemt. Vroeg of laat heeft iedereen er wel een keertje mee te maken. Om problemen met de wifiverbinding in je studentenkamer te herkennen hebben we de meest voorkomende wifiproblemen voor je op een rijtje gezet. Hieronder een top 3 met de meest voorkomende wifiproblemen.

  1. Met stip op nummer één staat het hebben van een zwak wifi signaal. Een zwak wifi signaal herken je aan het niet helemaal wit zijn van het wifilogo op je smartphone of laptop. In de meeste gevallen zorgt een zwak wifi signaal er ook voor dat je last krijgt van de rest van de wifi problemen uit deze top 3.
  2. Wifi die enorm traag is. Je favoriete serie gaat steeds in de bufferstand (te herkennen aan de ronddraaiende cirkel op je scherm), een mail versturen duurt lang en tijdens het videobellen loopt het beeld steeds vast.
  3. Een wegvallende internetverbinding of zelfs helemaal geen internet. Heel vervelend maar dit komt vaker voor dan je denkt. Bijvoorbeeld wanneer de provider een update aan het uitvoeren is of onderhoud pleegt aan het netwerk. Dit kan je altijd even met je smartphone (verbonden met mobiele data) op de website van je internetaanbieder checken.
Problemen met je wifi? Zo los je ze op!

Heb je problemen met je internet- en wifiverbinding? Dat is vervelend want zonder internet ben je natuurlijk helemaal nergens. Tegenwoordig gaat tv kijken ook via internet, dus zelfs dat zit er niet in zonder internetverbinding. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om je internet en tv weer aan de praat te krijgen.

  1. Reset je router! Dit klinkt heel eenvoudig en dat is het ook. Zoek in huis de router/modem op die je hebt gekregen bij je internetabonnement. Achterop dit kastje vind je een resetknop. Kan je de resetknop niet vinden? Trek dan de stekker eruit en steek deze er na een paar minuten weer in. Na het opnieuw opstarten van je router zijn in de meeste gevallen de problemen verdwenen.
  2. Zoek een andere plek voor je router. Wanneer deze bijvoorbeeld verborgen staat in een meterkast of achter je tv-meubel verstoort dit misschien wel het wifisignaal. Zorg er dan ook altijd voor dat je router vrij staat en ver weg van andere elektronische apparaten.
  3. Verbeter je wifi met een versterker. Nu prijzen de meeste providers wifi versterkers aan die via het stopcontact je wifi signaal zouden versterken. De ervaringen hiermee lopen nogal uiteen. Wat sowieso werkt en steeds populairder wordt zijn multiroom-wifi routers (mesh wifi-netwerk). Dit zijn meerdere routers die je in verschillende ruimtes kunt zetten. Ze communiceren met elkaar en zorgen zo voor snel en stabiel internet!

Heb je last van traag internet op je smartphone terwijl je een data-abonnement hebt? Dan kan het zijn dat je door je afgesproken mb’s heen bent. In veel gevallen ga je namelijk terug in je snelheid wanneer je over je datalimiet heen gaat. Dit kan je eenvoudig checken door in te loggen bij je mobiele provider. Wanneer je hier vaker last van hebt is het verstandig om je datalimiet te verhogen. Voordat je dit doet is het wel aan te raden om eens na te gaan hoeveel mb’s je nodig hebt en of je hier niet op kunt besparen. Dit kan al door na te gaan of er een betrouwbare wifiverbinding is op de plek waar je veel mobiele data verbruikt. Wifi is bijna altijd gratis!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!