De ideale tech-uitrusting voor studenten!

De zomervakantie is nog maar net begonnen en toch is het al belangrijk om na te denken over je uitrusting voor het nieuwe studiejaar. Want wanneer je dit op orde hebt kan je zonder zorgen genieten op een terrasje van het mooie weer. Wat er allemaal thuis hoort in een goed verzorgde studentenuitrusting zochten wij voor je uit en hebben hieronder voor je op een rijtje gezet.

Laptop

Zonder goed werkende laptop ben je als student natuurlijk nergens. Het kan zijn dat je opleiding of de hogeschool waar je lessen gaat volgen bepaalde eisen stelt aan een laptop. Controleer dit altijd eerst even voordat je een laptop gaat aanschaffen voor je studie. Waar je sowieso rekening mee moet houden is dat je er ook offline mee kunt werken. Zo zorg je ervoor dat je na je les of college aan de slag kunt als je onderweg bent in de trein of bus. Daarnaast moet je natuurlijk ook al je studententaken kunnen uitvoeren op je laptop.

Smartphone

Natuurlijk heeft iedere student al een smartphone, maar misschien is deze aan vervanging toe. Dan is dit het moment om een nieuwe te kopen. Naast een goed werkende laptop is een smartphone ook echt onmisbaar. Het is namelijk belangrijk om in contact te blijven met je medestudenten via whatsapp bijvoorbeeld. Ook kan je een smartphone goed gebruiken om gemaakt huiswerk te delen door er simpelweg een foto van te maken en door te sturen. Zo hoef je niet altijd bij elkaar in dezelfde ruimte te zijn om aan projecten te werken. Een smartphone kan erg duur zijn, zeker voor studenten met een klein budget. Heb je niet zo’n groot budget en wil je toch een high end toestel? Dan is een OnePlus 8 kopen zeker het overwegen waard. Niet alleen omdat hij super scherpe foto’s maakt, maar ook omdat de prijs-kwaliteit verhouding goed is!

Denk ook na over je internetabonnement, want als student ben je vaak onderweg en wil je overal online zijn. Bij het afsluiten van een internetbundel is het verstandig om eerst goed na te denken over hoe groot je internetabonnement moet gaan zijn. Gemiddeld hebben studenten ruim genoeg aan een internetbundel van 5 gigabyte. Ben je de hele dag series aan het streamen dan is een onbeperkt internetabonnement de beste optie.

Externe harde schijf of cloud-abonnement

Om al je gemaakte schoolwerk goed en veilig op te slaan kan je ervoor kiezen een cloud-abonnement af te sluiten. Voor een paar euro per maand heb je al een aantal gigabytes in de cloud. Uiteraard werkt een externe harde schijf net zo goed. Een externe harde schijf lijkt duur in de aanschaf, maar voor het opslaan van je bestanden ben je geen maandelijkse kosten kwijt. De prijs van een externe harde schijf heb je er ten opzichte van een cloud-abonnement in één studiejaar al terugverdiend. Het grote voordeel is dat ook wanneer je offline bent je kunt werken aan je schoolprojecten. Toch gaat onze voorkeur uit naar opslag in de cloud. Het is net iets veiliger, je schoolwerk is makkelijker te delen en op elk device kan je jouw bestanden raadplegen.  

Naast deze tech-uitrusting bestaat een goede studentenuitrusting natuurlijk ook uit de nodige schoolboeken, een goede rugtas en wat ouderwetse notitieblokken. Soms is het namelijk wel zo fijn als je ook even old school offline kunt werken met een pen en kladblok.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!