iPhone nog altijd het meest populair onder studenten

Je verwacht het misschien niet maar uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de iPhone nog altijd het populairste telefoonmerk is onder jongeren en studenten. En dat vinden we best een verrassing, alleen al omdat de iPhone voor studenten met een klein budget een best grote uitgave is. Het vermoeden bestaat dan ook dat studenten fanatiek sparen om met een iPhone te kunnen rondlopen. Maar waarom is de iPhone nog altijd zo populair onder jongeren en studenten? Wij zochten het voor je uit.

Welke iPhone wordt het meest verkocht?

Wanneer je bij een willekeurige verkoper van iPhone’s het filter instelt in “Meest verkocht” valt direct op dat de budgetmodellen van de iPhone het erg goed doen. De meest verkochte iPhone van dit moment is de IPhone SE 2. De reden dat budgetmodellen het goed doen is o.a. de prijs natuurlijk. Daarnaast ben je er met een goedkoper toestel van Apple ook van verzekerd dat je terecht kunt voor apps in de App Store en profiteer je tevens van één jaar gratis Apple TV+. Je hoeft dus niet met de allerduurste iPhone te lopen om te profiteren van al het moois dat een iPhone te bieden heeft.

Uit het onderzoek waar we het eerder over hadden blijkt dat 85% van de ondervraagde jongeren (totaal 5.200) in het bezit waren van een iPhone. Dat is een enorm percentage en zegt dan ook alles over de populariteit van de iPhone onder jongeren. Toen de onderzoekers vroegen welke smartphone ze van plan zijn te gaan kopen als hun huidige kapot gaat gaf 88% aan dat het opnieuw een iPhone gaat worden of dat ze overstappen naar een iPhone.

Waarom is een iPhone zo populair onder studenten?

Natuurlijk gingen we ook op zoek waarom een iPhone nog altijd zo populair is onder jongeren en studenten. Waar veel mensen denken dat het vooral een hype is om rond te lopen met een iPhone zit er echter meer achter. Een iPhone is nog altijd de meest stabiele smartphone die er is. Ze hebben zich nooit gefocust op rare functies die je toch nooit gaat gebruiken, denk hierbij aan uitschuifbare camera’s en schermen die je kunt opvouwen. Hierdoor weet je precies wat je kunt verwachten van je iPhone en dat vinden veel studenten toch wel erg prettig. Daarnaast werken ze op veel scholen en universiteiten met Macbooks en dat werkt dan weer ideaal samen met de iPhone van Apple. Want wanneer je voor school al werkt met een Macbook en je smartphone is een Apple iPhone dan hoeft geen extra programaatje te downloaden om alles te kunnen synchroniseren en dat werkt wel zo handig. De kwetsbaarheid van de iPhone is voor veel studenten wel een klein nadeel. Een val uit je broekzak zal het scherm niet altijd overleven en laten repareren is erg kostbaar. Met een goede inboedelverzekering zorg je ervoor dat je iPhone verzekerd is wanneer je jouw iPhone laat vallen. Vergeet ook niet je nieuwe iPhone te voorzien van een bumper of hoesje zodat hij altijd goed beschermd is en langer mee gaat. Zo zorg je ervoor dat je wat langer kunt genieten van misschien toch wel je meest kostbare bezit, een iPhone.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!