Lange wachtlijsten zijn verleden tijd, er wordt nu geloot om studentenkamers

Het is helaas geen uitzondering meer dat je als kamerzoekende student gemiddeld 5 jaar op een wachtlijst moet staan voordat je eindelijk in aanmerking komt voor een studentenkamer of huurhuisje. De SSH&, studentenhuisvester uit Nijmegen en Arnhem, is er helemaal klaar mee en stopt met de lange wachtlijsten. Ze hebben er namelijk voor gekozen om al hun 7000 studentenkamers te gaan verloten onder aangemelde studenten. Om te beginnen hebben ze deze week ruim 50 kamers en woningen in de aanbieding om te gaan verloten.

Hoe werkt de loting voor een studentenkamer of huurhuisje?

Balen natuurlijk als je al lang in de wachtrij stond en bijna aan de beurt was voor een kamer of woning. Het is helaas niet anders, want vanaf nu krijgen alle aangemelde woningzoekenden een lotnummer en kunnen deze inzetten op één van de kamers of woning die ze in de aanbieding hebben. totdat er geloot gaat worden kan je wisselen van kamer of woning en je kunt daarnaast live zien hoeveel anderen interesse hebben in de kamers en woningen. Zo kan je jouw winkans dus vergroten door voor een kamer of woning te kiezen die minder populair is.

Is loten voor een kamer wel eerlijk?

De organisatie die het bedacht heeft denkt van wel. Want op deze manier krijgen studenten die meer actief op zoek zijn naar een kamer of woning een grotere kans op daadwerkelijk een plekje. Daarnaast is 5 jaar in een wachtrij staan ook niet alles. Veel studenten kregen uiteindelijk pas de kans om uit huis te gaan toen ze al klaar waren met studeren. Wel is het zuur voor de studenten die al langere tijd in de wachtrij staan en het lootje getrokken wordt van iemand die pas net een week op zoek is.

Ben je zelf op zoek naar een kamer of huurhuisje? De meeste kamersites werken nog wel met een wachtlijst of bieden hun aanbod vrij aan. Wacht dus niet te lang en schrijf je vandaag nog in voor een kamer of huurhuisje.

Kamersites en woningplatforms 
HuurzoneKamer zoeken
EsteonKamer zoeken
Direct WonenKamer zoeken
KamernetKamer zoeken
HuurstuntKamer zoeken
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!