Een zorgverzekering via je ouders, of toch niet?

Tot het moment dat je 18 jaar oud bent val je gratis en voor niets onder de zorgverzekering van je ouders. Nu je bijna 18 jaar oud bent moet je voor een eigen zorgverzekering gaan zorgen. Doe je dit niet dan blijf je verzekerd daar waar je ouders verzekerd zijn en tegen dezelfde voorwaarden als je ouders. Niet altijd even handig, want je ouders hebben waarschijnlijk een uitgebreide polis en betalen een hoge premie. Laat je dit zo dan betaal je dus voor veel zaken die je als student zijnde de komende jaren nooit gaat gebruiken. Zonde van je geld!

Kies voor een eigen studentenzorgverzekering 

Alle zorgverzekeraars hebben wel een studentenpakket, precies afgestemd op de wensen van studenten. Het voordeel is dat je veel minder gaat betalen per maand dan nu via je ouders. In een studentenpakket zitten namelijk alleen die dingen die jij als student tegen kunt gaan komen in de zorg. Alle overbodige vergoedingen (vaak gericht op ouderen) zijn weggelaten. Hierdoor betaal je dus alleen voor de zorg die je als student misschien ooit tegen gaat komen.

Normaal gesproken kun je alleen aan het einde van het kalenderjaar overstappen op een andere zorgverzekering. 18-jarigen hebben de luxe dat ze wanneer ze net of bijna 18 jaar oud zijn kunnen kiezen voor een nieuwe (eigen) zorgverzekering. Je hoeft dus niet te wachten tot november of december, kiezen voor een eigen zorgverzekering kan nu!

Dit zijn de meest gekozen zorgverzekeringen op onze website

Meest gekozen zorgverzekering  
FBTO126,95 Bekijken
UnitedConsumers VGZ127,45Bekijken
Univé127,45Bekijken
Dit overzicht is met zorg samengesteld. Bij de getoonde zorgpremie is er vanuit gegaan dat er gekozen wordt voor een standaard eigen risico van € 385,-. Een hoger eigen risico betekend een lagere zorgpremie.

Check hier alle studentenzorgverzekeringen op een rijtje

Het opzeggen van je oude zorgverzekering die via je ouders loopt regelt in de meeste gevallen je nieuwe zorgverzekeraar voor je. Check dit toch altijd even en/of vraag het na bij je oude en nieuwe zorgverzekeraar.

Heb je al een eigen zorgverzekering geregeld maar ontvang je nog geen zorgtoeslag? Vraag dan vandaag nog zorgtoeslag aan, de meeste studenten hebben hier gewoon recht op!

Meer over zorgtoeslag en aanvragen van zorgtoeslag.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!