Zorgtoeslag verdwijnt?

De geruchtenmachine is al aardig op gang en helaas worden de geruchten steeds luider. Rutte 2 schijnt namelijk van de zorgtoeslag af te willen. Wellicht goed nieuws voor studenten zonder job, omdat mede door deze bezuiniging de zorgpremie inkomensafhankelijk gaat worden. Met als voordeel dat arme studenten bij elkaar opgeteld straks goedkoper uit zullen zijn met hun zorgverzekering!

Voor de studenten met een bijbaantje en/of die misschien wel een modaal salaris verdienen valt het straks allemaal iets minder goed uit.. Zij zullen als de zorgtoeslag afgeschaft wordt en de prijs van hun zorgverzekering naar inkomen gaat duurder uit zijn.

Naast het willen afschaffen van de zorgtoeslag liggen er helaas nog meer bezuinigingen op de loer. Zo wil Rutte 2 ook het basispakket van de zorgverzekering flink gaan uitkleden, waardoor we met z’n allen minder vergoed gaan krijgen. Rutte 2 wil o.a. dieetadvies, vervoerskosten, hulpmiddelen, extra fysiotherapie, tandartskosten en werelddekking niet meer of slechts gedeeltelijk gaan vergoeden vanuit het basispakket. hierdoor ben je straks meer kwijt aan aanvullende pakketten, want je wilt toch goed verzekerd blijven.

Gelukkig zijn het nog allemaal slechts geruchten en gaan we op Prinsjesdag horen wat Rutte 2 echt van plan is. Tot die tijd houden we je graag op de hoogte van alle belangrijke veranderingen voor jongeren en studenten, uiteraard via onze nieuwsbrief. Meld je vandaag nog aan en dan houden wij je 100% op de hoogte!

Meld je hier aan voor Zorg Alarm!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!