Zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht

Vorig jaar geen zorgtoeslag ontvangen, maar had je hier wel gewoon recht op? Dan is het goede nieuws dat je dit kunt aanvragen met terugwerkende kracht. Wel is het zo dat je zorgtoeslag kunt aanvragen met terugwerkende kracht over het afgelopen jaar. Het aanvragen van zorgtoeslag is helemaal niet zo lastig en ook het aanvragen van zorgtoeslag met terugwerkende kracht is zo geregeld.

Hoe werkt het aanvragen van zorgtoeslag met terugwerkende kracht?

Het aanvragen van zorgtoeslag met terugwerkende kracht werkt hetzelfde als een standaard aanvraag. Je regelt dit eenvoudig zelf (kosteloos) via de website van de belastingdienst. Kies het jaar waarover je zorgtoeslag wilt aanvragen, vul alle gegevens in en dien je aanvraag in bij de belastingdienst. Het is dus ook gewoon mogelijk om zorgtoeslag aan te vragen over het afgelopen jaar. Let wel op, want zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht kan alleen over het afgelopen jaar en tot 1 september van het lopende jaar.

Zorgtoeslag aanvragen over het afgelopen jaar (2017) kan dus tot 1 september 2018. Zorgtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen over de jaren voor 2017 kan niet, ook al had je hier toen wel recht op. Het is dus belangrijk dat je zorgtoeslag zelf aanvraagt vanaf het moment dat je er recht op hebt. Om recht te hebben op zorgtoeslag moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden en meer over zorgtoeslag lees je op onze pagina over het aanvragen van zorgtoeslag.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!