Zelf je studentenkamer verbouwen? Wij hebben tips!

Na een lange zoektocht heb je dan eindelijk een studentenkamer gevonden en wil je deze gaan inrichten. Voordat je dit kunt gaan doen moet je er natuurlijk voor zorgen dat je studentenkamer goed leefbaar is. Zo is het verstandig om te checken of de vloer nog goed is en de kleuren op de muren je bevallen. Is dit niet het geval dan zit er niks anders op en moet je gaan klussen in je studentenkamer. Om je wat op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je om het klussen in je studentenkamer een stuk makkelijker te maken. Daarnaast konden we het niet laten en geven we je nog wat tips voor het inrichten van je studentenkamer.

1. Maak een goede start met kluskleding

Voordat je aan de slag gaat met het klussen in je studentenkamer is het handig alvast wat kluskleding in te slaan. De ideale kluskleding is toch wel oude kleding, bijvoorbeeld je oude broek vol gaten of dat shirt wat toch niet zo lekker meer zit. Het moet kleding zijn die vies mag worden en je zelfs na afloop kunt weggooien zonder hartzeer. Daarnaast is het verstandig om handschoenen aan te schaffen en eventueel te kijken naar werkschoenen.

2. Check de vloer voordat je hem eruit sloopt

Een nieuwe vloer kan best een dure grap zijn. Check daarom voordat je deze eruit sloopt of hij nog een ronde mee kan. Kijk bijvoorbeeld of het laminaat nergens opbolt door vocht en of alle planken nog goed aansluiten. Ligt er al vinyl of een stenen vloer in je studentenkamer? Dan doe je er meestal verstandig aan om deze gewoon te laten liggen.

3. Zien het plafond en de muren er nog netjes uit?

Is het plafond van je studentenkamer nog mooi wit? Ja? Mooi! Dan hoef je hier dus niks meer aan te doen. Is het plafond wel toe aan een nieuw verfje kies dan altijd voor wit. Dit maakt je toch al kleine studentenkamer optisch groter en het ziet er altijd lekker fris uit.

Hoe staat het met de muren? Mocht er al behang hangen dan is dit best een werkje om te verwijderen en opnieuw te behangen. Zit het behang er goed op, maar is het niet helemaal je smaak? Dan kan je er voor kiezen het behang te schilderen. Zit er al verf op de muren dan kun je dit eenvoudig overschilderen en op een goedkope manier helemaal eigen maken.

Klussen in je studentenkamer kan best een dure grap zijn als je bijvoorbeeld de hele vloer moet vernieuwen en alle muren opnieuw wilt behangen. Toch kan je ook met een klein budget je studentenkamer flink opknappen. Op Marktplaats en verschillende weggeefgroepen op Facebook vind je namelijk altijd bijvoorbeeld wel gratis laminaat (uiteraard tweedehands) en halve potten verf waarmee je vast een heel eind komt. Zo maak je ook met een klein budget van je nieuwe studentenkamer een waar paleisje. Veel klus- en studieplezier!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!