Uitvaartverzekering vanaf welke leeftijd?

Het regelen van een uitvaartverzekering is voor veel jongeren een ver van hun bed show. Dit komt onder andere omdat een uitvaartverzekering al gauw 6,50 euro per maand kost en voor veel jongeren is dat een aanslag op hun toch al krappe budget. Daarnaast staat het niet in de planning om binnenkort dood te gaan, dus is het afsluiten van een uitvaartverzekering echt al nodig? En vanaf welke leeftijd kan je een uitvaartverzekering afsluiten? Wij zochten het voor je uit en geven wat tips bij het maken van je keuze voor een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering
MonutaBekijken
DelaBekijken
Vanaf welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je zelf regelen vanaf het moment dat je 18 jaar oud bent geworden. Tot die tijd is de kans groot dat je ingeschreven stond bij de uitvaartverzekering van je ouders, dit is voor kinderen namelijk gratis. Een uitvaartverzekering regelen kan dus op elke leeftijd vanaf je 18e verjaardag. Vraag altijd voordat je een uitvaartverzekering aanvraagt eerst even aan je ouders of zij er niet al eentje voor je hadden geregeld, zo voorkom je een dubbele verzekering. Daarnaast is het handig om te weten dat de hoogte van je premie afhankelijk is van je leeftijd. Hoe ouder je bent hoe duurder de uitvaartverzekering wordt, omdat hoe ouder je bent de kans steeds groter wordt dat je komt te overlijden.

Hoe ouder je bent hoe duurder je uitvaartverzekering

De premie van een uitvaartverzekering hangt af van je leeftijd. Sluit je een uitvaartverzekering af als je net 18 jaar oud bent geworden dan betaal je een lagere premie per maand dan wanneer je een uitvaartverzekering afsluit als je 30 jaar oud bent. Dit komt omdat het risico voor de uitvaartverzekeraar kleiner is als je nog jong bent en de kans groter is dat je langer (die lagere) premie moet gaan betalen.

Maak voor je 25ste de keuze voor een uitvaartverzekering of begin met sparen!

Het is verstandig niet te lang te wachten met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering wordt na je 25ste levensjaar namelijk een stuk duurder. Daarnaast kost een uitvaartverzekering wanneer je tussen de 18 en 25 jaar oud bent meestal minder omdat het gaat om een risicoverzekering. Hierna (nadat je 25 jaar oud bent geworden) gaat het in de meeste gevallen om een spaarverzekering en deze zijn vaak duurder.

Al is het risico wanneer je nog jong bent laag dat je komt te overlijden, toch kan het een gerust gevoel geven dat je het financieel goed hebt geregeld als je onverwachts komt te overlijden. Met een uitvaartverzekering zorg je er namelijk voor dat je nabestaanden dan niet met een rekening van 8.500 euro komen te zitten, want dat is wat een uitvaart gemiddeld kost in Nederland.

Naast een uitvaartverzekering kan je er natuurlijk ook voor kiezen zelf te gaan sparen voor je uitvaart. Dit doe je bijvoorbeeld met een online spaarrekening. Het is dan wel de bedoeling dat je het geld echt opzij laat staan voor je uitvaart ooit en niet gaat opmaken aan andere zaken. Voor veel jongeren is dit lastig en het bij elkaar krijgen van die 8.500 euro een hele opgave. Een uitvaartverzekering met een nu nog lage premie kan dan de oplossing zijn.

Uitvaartverzekering
MonutaBekijken
DelaBekijken
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!