Whisky een steeds populairder drankje onder jongeren

Het is je vast wel opgevallen tijdens het stappen of wanneer je de drankenkaart op een zonnig terrasje bekijkt, whisky is populair. Whisky zit ook in steeds meer mixdrankjes of wordt gebruikt bij shots, maar puur of met ijs is ook nog altijd erg gewild. Maar hoe komt het dat het drinken van whisky steeds populairder wordt?

De belangrijkste reden dat whisky steeds populairder aan het worden is heeft alles te maken met de marketing rondom de drank whisky. We hebben het dan niet alleen over reclame op tv, in bushokjes of op sociale media. Maar juist over het drinken van whisky door acteurs in films en series. Zo zie je whisky voorbij komen in de series Mad Men en Suits en we kennen allemaal vast nog wel het beeld van de slechterik Ludo in GTST (Goede Tijdens Slechte Tijden) die een glas whisky voor zichzelf inschenkt. Ook op de socials van bijvoorbeeld Drankdozijn merk je dat whisky steeds populairder wordt. Ze berichten er veel over en de tips en aanbiedingen vliegen je om de oren.

Tips voor het drinken van whisky als een expert:
  • Kies het perfecte whiskyglas, want niets is mooier dan een goede whisky drinken uit een mooi glas. Ben je een beginner koop dan je eerste whisky in een cadeaupakket, hier krijg je namelijk een whiskyglas gratis bij. Wel zo handig, want whisky drinken uit een normaal glas is niks.
  • Drink het met ijs of juist zonder. Veel mensen die starten met het drinken van whisky doen dit met ijs erin. Koude whisky vinden de meeste beginners dan ook lekkerder om te drinken. Terwijl de ervaren whiskydrinkers het juist zonder ijs drinken. Dit om de geuren en smaken beter tot hun recht te laten komen. IJs zorgt er daarnaast voor dat je whisky wat verwatert.
  • Gooi whisky in de mix. er zijn een hoop lekkere whisky- mixdrankjes en cocktails te vinden op het internet. Experimenteer daarom eens met whisky en mix het. Erg populair onder jongeren zijn whisky cola en st. patricks ice tea.
Generatie NIX

Whisky drinken doe je net als alle andere alcoholische dranken pas vanaf het moment dat je 18 jaar oud bent geworden en uiteraard met mate. In whisky zit meer alcohol dan een biertje en één glaasje moet meestal al voldoende zijn voor een goede en lekkere whisky ervaring.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!