Werkt mijn studenten ov tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag?

studenten ov Koningsdag

Veel studenten vragen zich af of hun studentenreisproduct ook geldig is tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag. Dat is niet zo gek, want dit zijn dan ook de twee feestdagen waarop studenten massaal de stad in willen en flink los gaan. Het is dan ook handig om te weten of je gratis kunt reizen met het openbaar vervoer naar de vrijmarkt op Koningsdag of het bevrijdingsfestival in het centrum van de stad. Wij zochten voor jullie uit hoe het zit met het gratis reizen op Koningsdag en Bevrijdingsdag.

Weekabonnement en feestdagen

Op de vraag of je studenten ov (met een weekabonnement) het doet op Koningsdag kunnen we kort en bondig antwoord geven: nee. Helaas zit het gratis reizen er tijdens nationale feestdagen niet in als je een weekabonnement hebt. Feestdagen worden namelijk gezien als weekenddagen. Je kunt tijdens feestdagen wel korting krijgen op je reis met de tram, bus, trein en metro.

Weekendabonnement en feestdagen

Studenten met een weekendabonnement hebben mazzel op Koningsdag en Bevrijdingsdag. Deze dagen worden namelijk gezien als weekenddagen. Hierdoor reis je met een weekendabonnement op je studenten ov gratis met het openbaar vervoer. Let wel op! Normaal gesproken reis je op een feestdag van 04.00 uur tot 04.00 uur de dag erna gratis, maar niet op Koningsdag. Het gratis reizen met een weekendabonnement op Koningsdag gaat pas in om 12.00 uur.

Is het ov gratis op Koningsdag of Bevrijdingsdag?

Er gaan veel verhalen rond dat het hele openbaar vervoer gratis is tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag. Dit is niet zo! Ook tijdens feestdagen moet je gewoon betalen als je wilt reizen met het openbaar vervoer. Behalve als je in het bezit bent van een studenten ov met weekendabonnement. Dan reis je namelijk wel gratis met het openbaar vervoer tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag. Alle andere studenten met een studentenreisproduct van DUO reizen met korting.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!