Werk vinden na ontslag

ontslagen

Het zit veel mensen niet mee nu we midden in de coronacrisis zitten. Vooral lager opgeleiden en jongeren verliezen in sneltreinvaart hun baan. Ben ook jij je werk kwijt geraakt door de coronacrisis? Dan is het belangrijk om niet te lang somber te blijven en snel weer aan de slag te gaan. Want ondanks de crisis is er genoeg werk te vinden. Wie weet vind ook jij wel je ideale droombaan na je ontslag!

Ontslagen? Zo vind je snel weer een baan!

Nadat je ontslagen bent (bijvoorbeeld door de coronacrisis) is het voor veel mensen toch wel lastig om weer werk te gaan zoeken. Zo heb je misschien wel het gevoel dat je het slachtoffer bent van de hele situatie. Dit is één van de valkuilen voor mensen die ontslagen zijn. Je komt werkloos thuis te zitten, ontvangt misschien wel een uitkering en voor je gevoel is het wel even goed zo. Toch is het verstandig om niet te lang werkloos thuis te gaan zitten. Er bestaat namelijk de kans dat je vervreemd raakt van het werkleven. Dit zal de stap naar een nieuwe baan alleen maar groter maken. Wacht dan ook niet langer en ga vandaag nog op zoek naar een nieuwe werkgever.

Vacaturesites
YobbersVacatures bekijken
Succesvol solliciteren na ontslag

Opnieuw solliciteren na ontslagen te zijn is voor veel mensen lastig. Zeker als het lang geleden is dat je hebt moeten solliciteren. Om je wat op weg te helpen hebben we een aantal basis sollicitatietips voor je op een rijtje gezet. Zodat ook jij een succes kunt maken van het solliciteren naar een nieuwe baan.

  1. Solliciteer niet op alle vacatures die je tegenkomt, maar ga eerst op zoek naar de vacatures die bij je passen. Sluit een vacature wel aan bij de opleiding die je hebt gevolgd of de werkervaring die je al hebt?
  2. Zorg ervoor dat je cv (curriculum vitae) helemaal up-to-date is. Een gemiddeld cv bestaat uit één pagina en een eventuele begeleidende brief. Zorg ervoor dat je cv kort maar krachtig is en geen taalfouten bevat.
  3. Kies voor de veilige weg en begin met online solliciteren. Via verschillende vacaturesites kan je bijvoorbeeld eenvoudig online solliciteren op heel veel vacatures. Dit maakt het solliciteren zeker in het begin laagdrempeliger.

Naast het vinden van een echte baan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om wat bij te verdienen als panellid bijvoorbeeld. Het verdient niet zoveel als echt werk, maar kan zeker een leuk extra zakcentje opleveren. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat ondanks een crisis er altijd genoeg werk te vinden is. Misschien niet altijd in de branche waar je vandaan komt, maar er is altijd wel leuk werk te vinden dat bij je past. Blijf positief en blijf solliciteren!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!