Monuta uitvaartverzekering

Monuta

In onze “checklist 18-jarigen” heb je kunnen lezen dat het afsluiten van een uitvaartverzekering er nou eenmaal een beetje bijhoort als je 18 jaar bent geworden. Wist je dat 80% van Nederland een uitvaartverzekering heeft om ervoor te zorgen dat hun nabestaanden niet opdraaien voor de hoge kosten van een uitvaart. Een uitvaart kost al snel 9.000 euro, een hoop geld dus. Het regelen van een uitvaartverzekering is dan ook een stukje eigen verantwoordelijkheid. Monuta is één van de uitvaartverzekeringen waaruit je kunt kiezen en al jaren de meest gekozen uitvaartverzekering op onze website.

Meest gekozen uitvaartverzekering onder jongeren en studenten

Uit onze eigen cijfers blijkt dat Monuta al jaren de meest gekozen uitvaartverzekering is onder jongeren en studenten. Dit komt doordat ze een duidelijke website hebben, het afsluiten eenvoudig is en de premie laag. Voor 6,74 euro per maand heb je al een eenvoudige uitvaart verzekerd, dit kan oplopen tot 10 euro per maand voor het meest gekozen verzekerde bedrag. Met de handige “welk bedrag past bij mij” tool op de website van Monuta kan je berekenen welk verzekerd bedrag het beste bij je wensen past. Wel zo handig!

Meest gekozen uitvaartverzekeringBereken je premie
Monuta> Meer informatie
Waarom een uitvaartverzekering?

Er zijn genoeg redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten. We snappen dat het regelen van een uitvaartverzekering voelt als een ver van je bed show, omdat je nog jong bent. Toch is het verstandig om ook dit al te regelen nu je 18 jaar bent geworden. Alleen al hierom zou je een uitvaartverzekering moeten regelen:

  • Een begrafenis of crematie is erg duur. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de 6.500 en 11.000 euro in Nederland. Niet iets wat je op een spaarrekening hebt klaarstaan toch?
  • Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden naast het rouwen om het verlies zich geen zorgen hoeven te maken om de hoge kosten van jouw uitvaart.
  • Een uitvaart is dus duur en jezelf ervoor verzekeren is een stuk goedkoper. Vanaf 6,74 euro per maand zit je al goed.
  • Een uitvaartverzekering regelen nu je nog jong bent heeft als groot voordeel dat je minder betaalt voor je premie, omdat het risico dat je komt te overlijden kleiner is dan wanneer je oud en versleten bent.

Heb je al een flinke spaarrekening en lukt het je om een groot bedrag apart te houden voor je uitvaart? Dan is het afsluiten van een uitvaartverzekering niet nodig. In de meeste gevallen kiezen jongeren en studenten er wel gewoon voor om een uitvaartverzekering te regelen. Doordat ze het spaargeld niet hebben of de discipline ontbreekt om het hiervoor gereserveerd te houden. Bereken eenvoudig online jouw premie op Monuta en laat jouw nabestaanden niet achter met hoge kosten.

Meest gekozen uitvaartverzekeringBereken je premie
Monuta> Meer informatie
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!