Wat is een uitvaartverzekering?

wat is een uitvaartverzekering

Veel studenten vragen zich af of het nodig is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Want zeker nu je nog jong bent lijkt het een ver van je bed show en waarom zou je betalen voor een verzekering voor als je er niet meer bent? Om je een keuze te kunnen laten maken of je wel of geen uitvaartverzekering moet afsluiten is het handig als we je eerst uitleggen wat een uitvaartverzekering is. Ook hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Wat je moet weten over een uitvaartverzekering

Dood gaan is best een dure grap. In Nederland kost een uitvaart gemiddeld zo’n € 8.500,- en dat is een hoop geld. Niet iets waar je jouw nabestaanden mee wilt laten zitten toch? Met een uitvaartverzekering verzeker je de kosten voor je begrafenis of crematie. Met het bedrag (of pakket) dat vrij komt als jij overleden bent kunnen je nabestaanden jouw uitvaart regelen. Zoals bij elke verzekering heeft ook een uitvaartverzekering zo zijn voor- en nadelen. Dit zijn de voor- en nadelen:

Voordelen
  • Je nabestaanden hoeven niet voor je uitvaart te betalen
  • Voor een klein bedrag per maand kan je duizenden euro’s verzekeren
  • Leg gratis jouw uitvaartwensen vast, altijd aanpasbaar
  • Kies zelf voor welk bedrag jij je wilt verzekeren
  • Het geeft rust en biedt zekerheid
Nadelen
  • Een ouder iemand betaalt een hogere premie
  • Overstappen is bijna nooit interessant
  • Bij ziekte, aandoening of klachten kan de premie gewijzigd worden of is het afsluiten van een verzekering niet mogelijk
Studentenkorting op je uitvaartverzekering

Een echte studentenkorting is er niet voor een uitvaartverzekering. Wel is uit onderzoek gebleken dat wie vroeg begint met een uitvaartverzekering op de lange termijn minder betaalt. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een premielooptijd van 10 jaar betaal je als jong iemand minder dan iemand die 30 jaar of ouder is. Onderaan de streep kan dit zelfs duizenden euro’s schelen. Alleen dat is al een groot voordeel van het nu al regelen van een uitvaartverzekering.

Ben je er uit? Om je wat op weg te helpen hebben we de meest gekozen uitvaartverzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Uitvaartverzekering
MonutaBekijken
DelaBekijken
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!