In 3 stappen meer geld sparen!

geld sparen

Wil je al langere tijd geld sparen voor iets maar lukt dit steeds niet? Dat kan komen doordat je een spaarrekening hebt bij dezelfde bank als je betaalrekening. Het grote nadeel hiervan is dat je jouw gespaarde geld elke keer ziet staan bij het openen van je betaalapp (de app van je bank). Met als gevolg dat je het sneller uit gaat geven dan misschien wel de bedoeling is. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker om te sparen wanneer je niet steeds je gespaarde geld ziet staan bij het openen van je betaalapp. Word een betere spaarder en open een spaarrekening bij een andere bank!

In deze 3 stappen spaar je al snel veel meer geld

Wie iets graag wil dat duur is moet er voor sparen en dat is soms een hele opgave. Want geld dat je ziet staan geef je makkelijker uit. Open daarom een spaarrekening bij een andere aanbieder dan waar je een betaalrekening hebt. Zo word je in 3 stappen een echte spaarkoning:

 1. Kies een (online)bank die bij je past. Voor de rente (extra geld dat je krijgt over je gespaarde geld) hoef je het op dit moment niet te doen. De rente heeft namelijk nog nooit zo laag gestaan. Hieronder vind je de meest gekozen spaarrekeningen onder jongeren en studenten.
  SparenRente
  Binq2,01% Bekijken
  Bigbank1,75%Bekijken
  Knab0,50% Bekijken
 2. Ga naar de website van de bank waar je een spaarrekening wilt openen en klik op “Open een rekening”. Het openen van een basisspaarrekening kost je niets en verplicht je tot niets, meer hierover lees je in de voorwaarden van de bank. Maak een spaarrekening aan door je gegevens in de vullen en je aanvraag te versturen.
 3. Vervolgens kan het een kleine week duren (meestal een aantal werkdagen) voordat je het nieuwe rekeningnummer krijgt van je spaarrekening. Heb je het nieuwe rekeningnummer binnen? Voeg hem dan toe aan het adressenboek van je huidige betaalrekening. Dit maakt het overmaken van spaargeld makkelijker. Wil je een echte spaarkoning worden? Regel dan in je huidige betaalapp dat er elke maand een vast bedrag wordt overgemaakt naar je nieuwe spaarrekening. Dit hoeft geen megabedrag te zijn, al is het 10 euro per maand om mee te starten.

Sparen is dus helemaal niet zo lastig als het soms lijkt. Het moeilijke is om je gespaarde geld niet uit te geven. Een spaarrekening openen bij een andere bank dan bij de bank waarmee je nu betaalt kan hierbij helpen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!