Wat als het vinden van een bijbaan niet lukt?

studenten uitzendbureau

Voor veel studenten is het best ingewikkeld om een leuke bijbaan te vinden. De verwachting is vaak te hoog of er is stress voor het solliciteren. Lukt het je niet om werk te vinden? Geen paniek, want heb je al eens gedacht aan een uitzendbureau?

Hulp nodig bij de zoektocht naar werk?

Voor veel studenten is het na of tijdens hun studie lastig om een start te maken op de arbeidsmarkt. Nadenken over waar je wilt gaan werken, een cv schrijven en vervolgens je sollicitatiegesprek voorbereiden. Dat is natuurlijk best heel wat. De meeste studenten kunnen hier wel wat hulp bij gebruiken. Wie hulp nodig heeft bij zijn zoektocht naar een bijbaan is bij een uitzendbureau aan het juiste adres. Ze hebben niet alleen vacatures waar je direct aan de slag kunt, maar kunnen je ook helpen bij het solliciteren. Daarnaast betalen ze tegenwoordig goed!

Verdien ik niet minder bij een uitzendbureau?

Er gaan nog altijd spookverhalen rond over het werken bij uitzendbureaus. Dat zijn vooral cowboyverhalen van vroeger, want wie werkt bij een uitzendbureau verdient niet minder dan iemand in dienst. Ook verdien je niet minder omdat ze een percentage inhouden op je salaris. Je verdient namelijk gewoon net als bij ieder ander bedrijf het van tevoren afgesproken uurloon. Uiteraard verdienen ze wel geld aan je uitzending, maar dat tarief wordt verrekend aan het bedrijf. Dit staat los van jouw salaris.

Voordelen van werken als uitzendkracht

Het werken als uitzendkracht heeft zo zijn voordelen:

  • Je hoeft zelf niet op zoek naar werk door het grote netwerk van het uitzendbureau. Hierdoor heb je meestal de keuze uit meerdere opdrachtgevers.
  • Het werken als uitzendkracht is heel verschillend. Je kunt aan de slag voor kortere tijd in verschillende branches, maar dit hoeft niet. Wel houdt dit je werk spannend en leuk!
  • Je hebt de flexibiliteit om zelf je uren in te vullen. Zo kan je meer werken tijdens vakanties en minder als je druk bent met je studie.
  • De mogelijkheid tot loopbaanadvies wordt door veel studenten ook gezien als voordeel. Een uitzendbureau heeft namelijk experts in huis die je helpen passend werk te vinden.
Studenten uitzendbureau

Een student inhuren heeft voor veel bedrijven de voorkeur. Dit komt doordat studenten leergierig zijn, snel kunnen schakelen en vaak flexibel inzetbaar. Daarnaast zijn de meeste studenten tijdens hun studie niet te porren voor een baan voor langere tijd. Veel studenten zien meer in een bijbaan op een festival of vakantiewerk in de horeca. Bij een studenten uitzendbureau komt deze vraag en aanbod bij elkaar. Het is dan ook de ideale plek om je in te schrijven als het vinden van een bijbaan niet lukt.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!