Steeds meer studenten kopen crypto

cryptocurrency studenten

Het beleggen in cryptocurrency is het afgelopen jaar steeds populairder geworden onder studenten. Waarschijnlijk komt dit doordat de koersen flink zijn gestegen en dus de aandacht trekken. Daarnaast hebben veel studenten geld beschikbaar om te investeren, omdat het uitgaan er even niet inzat door de coronacrisis. Ben je op zoek naar welke cryptomunten de moeite waard zijn om te kopen? Wij zochten uit welke cprytomunten het populairste zijn onder studenten.

#1 Bitcoin

Wereldwijd is de Bitcoin zonder twijfel nog altijd de meest populaire en bekendste cryptomunt. Op steeds meer plekken is de Bitcoin het afgelopen jaar een geldig betaalmiddel geworden. Dit ondanks de bitcoinkoers die flink kan schommelen. Bedrijven die de bitcoin al als betaalmiddel hebben zijn Microsoft, Burger King en Thuisbezorgd. Je kunt pas echt meepraten over cryptocurrency als je Bitcoins hebt en ermee kunt betalen is het gevoel onder studenten. In de praktijk wordt er trouwens nog niet heel veel afgerekend met Bitcoins in Nederland.

#2 Ethereum

Ethereum (ETH) wordt gezien als de populairste crypto na de Bitcoin. Het grote voordeel van Ethereum ten opzichte van Bitcoin is dat de transfers sneller gaan en de transacties goedkoper zijn. Bovendien is één Ethereum vele malen goedkoper dan één Bitcoin. Dat maakt het investeren in Ethereum voor veel studenten aantrekkelijk.  

Goed om te weten is ook dat Ethereum meer is dan een cryptomunt. Ethereum wordt namelijk gezien als een nieuw hoofdstuk van het internet. Het ethereumnetwerk wordt namelijk niet gecontroleerd door één bedrijf of overheid, maar zijn de gebruikers baas over hun eigen gegevens!

#3 Ripple

Het hoofddoel van Ripple (XRP) is het mogelijk maken van goedkope en snelle betalingen. Dit gebeurt op een gedecentraliseerd platform net zoals bij veel andere cryptocurrency. Het grote verschil met andere crypto is dat Ripple wel de samenwerking opzoekt met banken en financiële instellingen. Sterker nog Ripple richt zich juist op banken en financiële instellingen, met als doel de huidige betalingsproblemen op te lossen.

Net als veel andere cryptokoersen is de XRP Koers altijd in beweging. Dit maakt het beleggen in Ripple net zo spannend als het investeren in ieder andere cryptomunt.

Heeft crypto toekomst of is het oplichting?

Aan welke expert je het ook vraagt, ze zullen allemaal een ander antwoord geven. Eén ding is zeker, namelijk dat iedereen het over de cryptokoersen heeft. De cryptomunten uit deze top 3 zijn bijna niet meer weg te denken en hebben een steeds grotere rol in het leven van beleggers en bedrijven. Of, wanneer en in welke cryptomunt je zou moeten investeren gaan wij je niet vertellen. Dit artikel moet je dan ook niet zien als een aanmoediging of advies. Wie zijn geld inwisselt in cryptomunten weet dat hij zijn geld kan gaan verliezen. Daartegenover staat het feit dat er al veel mensen zijn die juist geld hebben verdiend met crypto. Maak daarom voor jezelf de overweging en investeer alleen geld dat je kunt missen!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!