Waarom een uitvaartverzekering?

Al ruim 10 jaar infomeren we jongeren en studenten over veel verschillende onderwerpen, zo ook over verzekeringen. De verzekering die voor de meeste van jullie een ver van je bed show lijkt is de uitvaartverzekering. Want een uitvaartverzekering afsluiten is toch iets voor oude mensen? Dat is niet helemaal waar. Een uitvaartverzekering regelen is juist iets waar je op jonge leeftijd over na moet denken. Hier zijn een aantal goede redenen voor en deze hebben we voor je op een rijtje gezet.

5 redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten
  1. Een begrafenis of crematie is duur! Je gelooft het misschien niet maar dood gaan is best een dure grap. In Nederland kost een uitvaart (begrafenis of crematie) tussen de 6.500 en 10.000 euro. Niet iets wat je op een spaarrekening hebt klaarstaan toch?
  2. Laat nabestaanden niet achter met de rekening. Want je kan het niet maken dat je nabestaanden (de mensen die achterblijven) voor jouw dure uitvaartkosten moeten opdraaien. Ze hebben wel wat anders aan hun hoofd, ze zijn namelijk een dierbare verloren.
  3. Het geeft een gerust gevoel. Heb je het goed geregeld voor je nabestaanden, doordat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten? Dan geeft je dat natuurlijk een gerust gevoel. Weer een zorg minder.
  4. Jong verzekeren betekent een goedkopere premie. Sluit je op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af dan is de premie veel lager, omdat het risico dat je komt te overlijden kleiner is en je over een langere tijd premie gaat betalen. Het is dus één van de voordelen als je nu al een uitvaartverzekering regelt.
  5. Een uitvaart is duur, verzekeren goedkoop. Wat een begrafenis of crematie gemiddeld kost heb je al bij punt 1 kunnen lezen en dat is een hoop geld. Een uitvaartverzekering kost je ongeveer tussen de 6 en 12 euro per maand. Een bedrag dat je nu waarschijnlijk wel kunt missen en zekerheid geeft voor de toekomst.
Uitvaartverzekering 
MonutaBekijken
DelaBekijken

Ben je nog steeds niet overtuigd van een uitvaartverzekering? Dan kan je er ook voor kiezen om te gaan sparen voor de kosten van je uitvaart. Je moet dan wel de discipline hebben om elke maand wat geld opzij te zetten voor dat ene doel. Dat is nou juist voor jongeren vaak erg lastig. Want er komt vast een moment dat je het spaargeld aan iets anders wilt gaan uitgeven. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar zeker wel aan te raden!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!