Waarom een onlinespaarrekening openen?

Op 18ennu.nl lees je steeds weer dat het verstandig is om een online spaarrekening te openen. Vorige week kregen we de vraag binnen: “Waarom is het verstandig om een spaarrekening te openen, ik heb toch al een betaalrekening?”.

Vanaf het moment dat je 16 jaar oud bent is het zover, je krijgt een pinpas bij je bankrekening. Deze betaalrekening had je al via je ouders lopen en vanaf je 16e is het zover en heb je de rekening in eigen beheer. Zodat je al je salaris van je bijbaan kunt laten uitbetalen op je bankrekening. Daarnaast kan je doordat je een pinpas hebt je geld ook weer uitgeven door te pinnen bij winkels. Als je eenmaal 18 jaar oud bent krijgt je bankrekening ineens een andere betekenis, het wordt een echte betaalrekening. Je gaat hem steeds vaker gebruiken. Zo laat je vast en zeker iedere maand je zorgverzekeraar je premie afschrijven en wordt je studiefinanciering gestort op je rekening.  Een hoop in en uitgaand betalingsverkeer.

Maar wat nou als je wilt gaan sparen? Dan is het toch niet handig als het spaargeld op je betaalrekening staat. Ook een spaarrekening naast je betaalrekening bij je eigen bank werkt niet altijd even goed voor jongeren. Je kent het vast wel, je hebt geld op je spaarrekening staan, logt even in via je mobiel om te zien hoeveel geld erop staat en voor je het weet staat je spaargeld op je betaalrekening zodat je toch die nieuwe schoenen kunt kopen.. Weg spaargeld, niet handig dus!

Daarom is het verstandig om naast je betaalrekening en eventuele spaarrekening bij je eigen bank een spaarrekening bij een online bank te openen. Het openen van een onlinespaarrekening kost je niks en er zitten weinig risico’s aan verbonden. Zo is je spaargeld volgens de Europese norm tot €100.000,- veilig, is de online bank aangesloten bij een grotere offlinebank en kan je het spaargeld alleen storten en opnemen vanaf je eigen (tegen)rekening. Het is en blijft dus altijd 100% jouw geld en in eigen beheer.

Het leuke eraan is dat je er iedere maand (automatisch) geld op kunt laten storten, al is het maar €10,- per maand. Voor je het weet heb je dan een aardig zakcentje opgebouwd. Hieronder vind je een overzicht van een aantal onlinebanken met de hoogste rentes.

Let op! het openen van een spaarrekening kost je niks en verplicht je tot niks, je geld is altijd vrij opneembaar en er is geen minimum inleg nodig. Zo blijft jouw geld 100% in eigen beheer.

Actuele spaarrente
SparenRente 
Bigbank1,00%Bekijken
Binq0,27% Bekijken
Knab0,00% Bekijken
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!