4 redenen voor het gebruiken van een notitieboekje

Uitwisbaar notitieboekje MOYU

Studenten van tegenwoordig hebben het drukker dan ooit. Hierdoor ervaren veel studenten stress. Stress en drukte maakt het lastig om dingen te onthouden. Een notitieboekje gebruiken voor de dingen die je niet mag vergeten kan hiervoor een uitkomst zijn. Wie iets niet wil vergeten kan het namelijk maar beter opschrijven. Naast het niet meer vergeten van dingen heeft een notitieboekje nog meer voordelen.

De 4 voordelen van een notitieboekje

  1. Wie zijn gedachten opschrijft onthoudt ze beter. Dit is de reden waarom het gebruiken van een notitieboekje goed voor je is. Dingen die je noteert kan je niet alleen op een later moment terug lezen, maar je onthoudt ze ook nog eens makkelijker.
  2. Je bent nooit meer je notities kwijt, omdat ze gebundeld staan in een boekje.

  3. Wanneer je eenmaal begint met schrijven ga je vanzelf steeds meer schrijven. Je notities worden steeds langer en meer. Dit bewijst dat je van schrijven steeds creatiever wordt. Een notitieboek gebruiken zorgt voor meer ideeën en stimuleert je creativiteit.

  4. Je leert jezelf steeds beter kennen wanneer je al je gedachtes opschrijft. Dit komt doordat je ze op een later moment kunt teruglezen.

Een notitieboekje is ook ideaal voor studenten tijdens colleges of op stage. In een notitieboekje heb je namelijk alle ruimte om op te schrijven wat je hebt geleerd. Het opschrijven alleen al zorgt ervoor dat je de dingen beter onthoudt en het voordeel is dat je alles op een later moment kunt teruglezen. Als student een notitieboekje gebruiken is dus een echte win-win situatie.

Een duurzaam notitieboek voor studenten

Om erachter te komen of de hierboven genoemde redenen voor het gebruiken van een notitieboekje echt werken heb ik een notitieboekje gekocht. Niet zo maar een notitieboekje, maar een duurzaam uitwisbaar exemplaar. Na een korte zoektocht op het internet kwam ik al snel uit op de notitieboeken van MOYU. De reden dat ik voor dit boekje koos was niet de duurzaamheid, het feit dat ze voor elk verkocht boekje een boom planten of de hippe designs die ze hebben.

Notitieboekje MOYU

Nee, ik koos voor dit uitwisbare notitieboek door de belofte dat het schrijft als op gewoon papier en je het kunt uitwissen. Deze belofte maken ze waar, want het notitieboekje schrijft echt als gewoon papier en dat terwijl de pagina’s gemaakt zijn van steenpapier. Steenpapier bestaat voor 80% uit kalksteen en 20% schone kunststof. Het is vrij van papier (en dus bomen) en er wordt geen water of chemicaliën gebruikt om het te maken. 100% duurzaam dus!

Wat je nog meer moet weten over de MOYU notebooks is dat ze wat zwaarder zijn dan een standaard notitieboekje van papier en je er alleen op kunt schrijven met de meegeleverde pen. Deze pen maakt dat je alle notities weer kunt uitwissen. Met een klein beetje water en het doekje (krijg je erbij) veeg je in één simpele beweging al je notities uit.

Al met al ben ik erg enthousiast over dit duurzame alternatief van het ouderwetse notitieboekje. O ja en de eerder genoemde redenen om gebruik te maken van een notitieboekje kloppen aardig. Het maakt mijn dag in ieder geval nog gestructureerder. Wat zorgt voor minder stress.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!