18 worden in Utrecht

Wonen, studeren en 18 jaar worden in Utrecht is voor sommigen een hele onderneming. Juist daarom hebben wij een overzicht gemaakt voor jongeren en studenten in Utrecht en omstreken. Want waar kan je terecht voor hulp bij schulden of als je op zoek bent naar een kamer, studio of appartement? Voor antwoorden en hulp kan je als jongere terecht bij verschillende instanties in en rondom Utrecht.

Checklist voor 18-jarigen Utrechtenaar

Als je binnenkort 18 jaar wordt dan komt er als jongvolwassene in Utrecht een hoop op je af. Zo mag je ineens van alles, maar moet je ook een aantal zaken geregeld hebben. Want als je eenmaal 18 jaar oud bent ben je officieel volwassen en daar horen nou eenmaal verantwoordelijkheden bij. Zo mag je als je 18 jaar bent voor het eerst stemmen, meer werken en abonnementen afsluiten. Daarnaast zijn er ook een aantal dingen die je moet regelen als je 18 jaar bent geworden. Check hiervoor de checklist 18-jarigen die we online hebben staan of download gratis het informatiepakket 18-jarigen.

Jongerenorganisaties in Utrecht

De een vindt het prettig om een jongerencentrum binnen te lopen, de ander kiest er voor om contact te zoeken via social media. Er zijn in Utrecht verschillende plekken waar je terecht kunt met hulpvragen, namelijk:

Jongerenorganisaties Utrecht
JoU Utrecht
Jeugd en Gezin Utrecht
Singelzicht
Fivoor
Kamersites en woningplatforms

Ben je op zoek naar een kamer, appartement of eerste huurhuisje? Hieronder vind je het meest complete overzicht van kamersites en woningplatforms voor regio Utrecht.

Kamersites en woningplatforms 
HuurzoneKamer zoeken
EsteonKamer zoeken
Direct WonenKamer zoeken
KamernetKamer zoeken
HuurstuntKamer zoeken
Studeren in Utrecht

In Utrecht studeren een hele hoop studenten, maar wonen doen ze er niet. Ruim 62.800 studenten telt de stad, waarvan er 32.000 wonen. Dit terwijl de prijs voor een studentenkamer in Utrecht lager is dan in bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam. Net als in de meeste studentensteden moet je ook in Utrecht lang wachten voordat je in aanmerking komt voor een studentenkamer of appartement. Schrijf je daarom in bij verschillende kamersites en woningplatform als je van plan bent te gaan studeren in Utrecht.

Iedereen is wel eens in Utrecht geweest, Utrecht Centraal om precies te zijn. Bijna alle treinverbindingen stoppen hier namelijk. Dit betekent dat de rest van Nederland goed te bereiken is vanuit Utrecht. Handig als je in het weekend langs wilt bij je ouders om een hapje te eten!

Universiteiten en hogescholen in Utrecht
  • Universiteit Utrecht
  • Universiteit voor Humanistiek
  • Katholieke Theologische Universiteit
  • Hogeschool Tio
  • Hogeschool Utrecht
  • Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
  • Hogeschool Geestewetenschappen

Heb je een tip of aanvulling voor deze pagina? Neem dan contact met ons op!

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!