18 worden in Amsterdam

Wonen, studeren en 18 jaar worden in Amsterdam is voor sommigen een hele onderneming. Juist daarom hebben wij een overzicht gemaakt voor jongeren en studenten in Amsterdam en omstreken. Want waar kan je terecht voor hulp bij schulden of als je op zoek bent naar een kamer, studio of appartement? Voor antwoorden en hulp kan je als jongere terecht bij verschillende instanties in en rondom Amsterdam.

Checklist voor 18-jarigen Amsterdammers

Als je binnenkort 18 jaar wordt dan komt er als jongvolwassene in Amsterdam een hoop op je af. Zo mag je ineens van alles, maar moet je ook een aantal zaken geregeld hebben. Want als je eenmaal 18 jaar oud bent ben je officieel volwassen en daar horen nou eenmaal verantwoordelijkheden bij. Zo mag je als je 18 jaar bent voor het eerst stemmen, meer werken en abonnementen afsluiten. Daarnaast zijn er ook een aantal dingen die je moet regelen als je 18 jaar bent geworden. Check hiervoor de checklist 18-jarigen die we online hebben staan of download gratis het informatiepakket 18-jarigen.

Jongerenorganisaties in Amsterdam

De een vindt het prettig om een jongerencentrum binnen te lopen, de ander kiest er voor om contact te zoeken via social media. Er zijn in Amsterdam verschillende plekken waar je terecht kunt met hulpvragen, namelijk:

Jongerenorganisaties Amsterdam
DOCK
Dynamo Jongeren
Jeugdplatform Amsterdam
JIP Nieuw-West
Kamersites en woningplatforms

Ben je op zoek naar een kamer, appartement of eerste huurhuisje? Hieronder vind je het meest complete overzicht van kamersites en woningplatforms voor regio Amsterdam.

Kamersites en woningplatforms 
HuurzoneKamer zoeken
EsteonKamer zoeken
Direct WonenKamer zoeken
KamernetKamer zoeken
HuurstuntKamer zoeken
Studeren in Amsterdam

Amsterdam is de grootste studentenstad van Nederland met meer dan 100.000 studenten. Wil je naast studeren ook wonen in Amsterdam dan hebben we helaas slecht nieuws voor je, want een studentenkamer vinden is erg lastig. Veel studenten kijken voor huisvesting in de hoofdstad van Nederland dan ook naar antikraak of het inwonen bij iemand anders. Heb je plannen om te gaan studeren in Amsterdam? Dan is het dus verstandig om je ruim van tevoren in te schrijven bij verschillende kamersites en woningplatforms.

In Amsterdam is het niet alleen druk maar ook erg gezellig. Restaurants, cafés en clubs mogen namelijk doordeweeks openblijven tot 01.00 uur en in het weekend tot 03.00 uur. Er is dan ook altijd wel een gezellig café of restaurant waar je jouw kleine studentenkamer kunt ontvluchten. De populairste plekken in Amsterdam onder studenten zijn het Leidseplein en het Rembrandtplein. Hier vind je veel horecazaken waar studenten graag komen. Ook wanneer je gek bent op festivals en concerten kom je in Amsterdam aan je trekken, want de beste festivals en concerten worden georganiseerd in en rondom de hoofdstad!

Universiteiten en hogescholen in Amsterdam
  • Universiteit van Amsterdam
  • Vrije Universiteit
  • Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
  • Hogeschool van Amsterdam
  • Fontys Hogescholen
  • Hogeschool Tio
  • Gerrit Rietveld Academie
  • Hogeschool Inholland
  • Hogeschool IPABO Amsterdam Alkmaar

Heb je een tip of aanvulling voor deze pagina? Neem dan contact met ons op!

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!