Tips tegen een kater

Je kent het wel, leuk feestje gehad, maar de volgende ochtend heb je last van hoofdpijn, ben je moe, heb je een droge mond en je bent bloed chagrijnig. Dit zijn allemaal symptomen van (je raadt het al) een kater. De avond ervoor was leuk, maar ‘the day after’ is wat minder. Geen paniek want we hebben er allemaal wel eens last van en om je wat op weg te helpen met je kater hebben we de beste tips tegen een hardnekkige kater voor je op een rijtje gezet.

1. Drink niet teveel

Waarschijnlijk is het voor nu al te laat, maar de beste tip die we je kunnen geven is dat je iets minder moet gaan drinken. Want wie minder drinkt wordt minder snel dronken en heeft de dag erna minder snel last van een kater. Het is een simpele rekensom, maar werkt wel het beste. Daarnaast is teveel drinken ook nog eens erg gevaarlijk en lang niet altijd voor iedereen even gezellig.

2. Neem je rust!

Is het al te laat en heb je flink last van een kater? Geduld is een schone zaak, ook met je kater. Het beste wat je kunt doen is je rust pakken en je kater eruit te slapen. Het vele alcohol dat je hebt gedronken is een hele klap voor je lichaam en deze heeft tijd nodig om zich te herstellen.

3. Ga sporten en laat sportdrankjes staan

Het is vast niet het eerste waar je aan denkt wanneer je met hoofdpijn wakker wordt, maar sporten schijnt erg goed te werken tegen een kater. Dit komt doordat tijdens het sporten endorfine vrijkomt en dit onderdrukt al je katerpijntjes. Begin rustig aan en maak het jezelf niet te zwaar. Daarnaast is het wel zo verstandig om sportdrankjes te laten staan, deze geven je energie en helpen niet bij je kater.

Al met al zijn er ook een hoop pillen en andere trucjes op het internet te vinden die je kater als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Althans dat beweren ze zelf. Veel van die trucjes werken niet en pillen tegen een kater zijn helemaal grote onzin. Kort gezegd is het beste wat je kunt doen tegen je kater de volgende keer niet meer zoveel drinken en als het al te laat is vooral je rust pakken!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!