Nieuwe zorgverzekering voor 2020 kiezen? 5 handige tips.

Eind november tot eind december is het weer zover en kan iedereen weer wisselen van zorgverzekering. Voor het aankomende jaar is de kans extra groot dat je kunt besparen op je zorgverzekering. Dit omdat alle zorgverzekeraars hun prijzen flink omhoog gooien en dus stevig moeten concurreren. Daarnaast verandert zoals ieder jaar weer van alles aan de dekking van je zorgverzekering. Hierdoor kan het zo zijn dat je huidige zorgverzekering niet meer bij je wensen past voor 2020. Het is daarom ook dit jaar weer verstandig om je zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekeringen, om er zo achter te komen of ook jij kunt besparen op je huidige zorgverzekering.

Voor veel studenten is het lastig om hun zorgverzekering eens kritisch te bekijken en/of te vergelijken met anderen, daarom helpen we je met 5 handige tips op weg. Want iedereen wil toch besparen op de hoge kosten van zijn zorgverzekering?

1. Betaal niet per maand, maar per jaar

Gemiddeld kost een zorgverzekering in 2020 voor studenten 110 euro per maand, dat is 1320 euro per jaar. Heb je nog wat spaargeld apart staan en kun je jouw zorgpremie voor het hele jaar in een keer betalen dan is dit het overwegen waard. Want het in een keer betalen van je zorgpremie voor heel 2020 levert je een korting op, tot wel 35 euro. Dat is meer dan welke bank dan ook aan spaarrente te bieden heeft. Het overwegen waard dus..

2. Het eigen risico verhogen?

Voor veel studenten lijkt het aantrekkelijk om hun eigen risico eens flink hoger te zetten. Het grote voordeel hiervan is dat je maandelijkse premie een stuk lager is. Toch is het niet altijd verstandig om te doen, want wat als je onverwachts in het ziekenhuis terecht komt omdat je bijvoorbeeld je been breekt tijdens het snowboarden? Iedereen heeft al verplicht een eigen risico van 385 euro in 2020 en voor veel studenten is dit al een hoop geld. Wanneer je zorgkosten moet gaan maken, doordat je bijvoorbeeld in het ziekenhuis behandeld moet worden, dan ben je deze kosten al zeker weten kwijt. Wanneer je jouw eigen risico hebt verhoogd komen deze kosten er nog eens extra bij.

Verwacht je echt geen hoge zorgkosten in 2020? Dan kun je voor jezelf de afweging maken om je eigen risico vrijwillig te verhogen. Dit kan tot een bedrag van 885 euro in 2020.

3. Kies voor een andere zorgverzekering dan je ouders hebben

Dezelfde zorgverzekering hebben als je ouders lijkt makkelijk en vanzelfsprekend, maar is vaak duurder! Want je ouders zijn (waarschijnlijk) voor zorg verzekerd die jij als student zijnde de komende jaren niet nodig gaat hebben. Hierbij is het vooral belangrijk om goed te kijken naar alle aanvullende verzekeringen. Vraag jezelf eens af of je echt zoveel fysio denkt nodig te hebben en je tandartsverzekering echt zo hoog moet zijn?

4. Wees er op tijd bij!

Overstappen kan niet op ieder moment van het jaar. Je hebt t/m 31 december om over te stappen en zo dus flink te besparen op je zorgverzekering. Nadat je bent overgestapt heb je 14 dagen bedenktijd en duurt het soms even voordat je nieuwe zorgverzekeraar je daadwerkelijk accepteert voor je aanvullende verzekeringen. Wanneer je er op tijd bij bent en achteraf toch niet geaccepteerd wordt voor je aanvullende verzekeringen heb je erna nog ruim te tijd om een andere aanvullende verzekering te kiezen.

5. Vergelijken? Dan kun je gewoon zelf!

Er zijn tegenwoordig een hoop vergelijkers te vinden op het internet. Wanneer je er meerdere hebt gebruikt ben je er vast al achter dat ze allemaal een ander resultaat geven. Dit kan komen doordat vergelijkers beloond worden door de zorgverzekeraars om bovenaan te mogen staan. Niet altijd even eerlijk.

Ook wij krijgen een (kleine) vergoeding van een aantal zorgverzekeraars voor het vermelden van hun zorgverzekeringen. Het grote verschil is dat wij ervoor gekozen hebben om zorgverzekeringen te ranken op hun prijzen (premie per maand), zo ben je er van verzekerd dat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan staat. Let op, want dit betekent niet dat de goedkoopste zorgverzekering ook echt de beste optie voor je is. Vergelijken hoef je dus niet over te laten aan één of andere tool, vergelijken kun je namelijk zelf! Zo bepaal je helemaal zelf welke verzekering het beste bij je past!

Na het lezen van deze 5 handige tips ben je er helemaal klaar voor en kun je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor 2020! Overstappen kan nog tot 1 januari 2020, wacht niet te lang en regel het vandaag nog!

Zoek niet verder, want dit zijn de meest gekozen zorgverzekeringen.

Meest gekozen zorgverzekering  
FBTO126,95 Bekijken
UnitedConsumers VGZ127,45Bekijken
Univé127,45Bekijken
Dit overzicht is met zorg samengesteld. Bij de getoonde zorgpremie is er vanuit gegaan dat er gekozen wordt voor een standaard eigen risico van € 385,-. Een hoger eigen risico betekend een lagere zorgpremie.

Dit overzicht is met zorg samengesteld. Bij de getoonde zorgpremie is er vanuit gegaan dat er gekozen wordt voor een standaard eigen risico van € 385,-. Een hoger eigen risico betekend een lagere zorgpremie.

Benieuwd naar alle zorgpremies voor 2020? Bekijk alle zorgpremies hier en stap direct over!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!